Studenții, călătorii gratuite cu trenul. Suma uriașă la care s-au ridicat călătoriile

CFR Călători a transportat în decembrie 2017 circa 576.000 de studenţi, număr de peste două ori mai mare faţă de cel înregistrat în decembrie 2015 sau decembrie 2016.

Reprezentanţii CFR Călători menţionează că începând din februarie, anul trecut au călătorit gratuit, în medie, 400.000 de studenți în fiecare lună.

Valoarea călătoriilor gratuite efectuate de studenți în perioada februarie – decembrie 2017 este de aproximativ 194 milioane lei (circa 42 de milioane de euro), din care au fost decontate sumele aferente perioadei februarie – august (aproximativ 112 milioane de lei), informează economica.net

De la 1 februarie 2017, Guvernul a decis ca toţi studenţii din România să aibă gratuitate la transportul feroviar pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare şi indiferent de operatorul feroviar. În acest context, CFR Călători a înregistrat în două luni aproape o dublare a numărului de bilete oferite studenţilor, iar numărul abonamentelor a crescut de peste zece ori, mai precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel