STS va scana cărțile de identitate începând cu alegerile viitoare

Serviciul de Telecomunicații Speciale va deține un rol primordial în vederea eliminării   votului multiplu și turismul electoral. La următoarele alegeri, cărțile de identitate vor fi scanate cu achipamente achiziționate deja de STS.

Președintele Comisiei pentru Cod Electoral, deputatul liberal Mihai Voicu, a explicat  la Europa FM, că STS a testat deja scanerele încă de acum doi ani, iar acestea vor fi folosite la alegerile locale de anul viitor, dacă și Camera Deputaților votează această modificare a legii, aprobată deja de Senat.

Deputatul Mihai Voicu spune că românii aflați în străinătate care vor să voteze astfel vor trebui să se preînregistreze la Autoritatea Electorală, după care vor primi acasă buletinul de vot ți o declarație pe proprie răspundere.

Citește și: Vot obligatoriu şi camere de supraveghere în secţii, legi adoptate tacit de Senat

Până în acest moment, senatorii au votat 3 din cele 5 legi alectorale, iar ele vor intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaților în următoarele săptămâni. Astfel, președintele Klaus Iohannis le va putea promulga până în luna iunie. Astfel, următoarele alegeri locale și generale, care vor avea loc în 2016, vor putea fi organizate după noi reglementări.

Printre altele, senatorii au stabilit că parlamentarii vor fi aleși din nou pe listele propuse de partide, iar candidații nu mai au voie să împartă niciun fel de produs alegătorilor.

În legătură cu trecerea tacită în Senat a legii  votului obligatoriu, Mihai Voicu spune că aceasta va fi respinsă de deputați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel