STS, pregătiri de amploare pentru vot. Măsură pentru a evita cozile

Oficialii STS și AEP susțin că nu vor mai exista cozi în diaspora.

În locul funcționarilor care notau cu pixul, pe hârtie, datele complete ale fiecărui votant, în secții vor fi persoane care vor completa pe o tabletă doar CNP-ul.

25.000 de tablete a distribuit STS în țară și în străinătate. Echipamentul electronic e necesar atât pentru prevenirea votului multiplu, cât și pentru monitorizarea prezenței la vot. O noutate pentru românii care votează din străinătate e introducerea preluării electronice a semnăturii pentru votanți și eliminarea listelor fizice.

8 tablete în fiecare secție de votare din diaspora

În medie, vor fi 8 tablete în fiecare secție de votare de pe teritoriul european și 7 în spațiile electorale din țări de pe alte continente. Cei de la STS acuză, însă, că Autoritatea Electorală Permanentă nu a solicitat centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secțiilor de votare, informează Televiziunea Română. De aceea, susțin reprezentații STS, am putea vorbi de lipsă de transparență.

De cealaltă parte, șeful AEP spune că ar fi vorba numai de o problemă de terminologie.

La fel ca în urmă cu doi ani, filmarea numărării voturilor se va face numai în străinătate. În România fiind aproape 19.000 de secții de votare, spune Constantin Mitulețu-Buică, ar fi foarte greu de gestionat o astfel de situație dat fiind că filmarea se face direct cu tableta.

Cei de la STS au pus la punct un Centru de suport tehnic prin care oferă asistență tehnică operatorilor de calculator și președinților secțiilor de votare din țară și din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel