STS, precizări. Sistemele informatice au funcţionat corect la procesele electorale din 26 mai 2019

Alexandru Ichim / 10 sep 2019 / 17:16 Salveaza PDF Comentarii

Sistemele informatice şi aplicaţiile furnizate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale au funcţionat corect la procesele electorale din 26 mai 2019, susțin reprezentanții STS. 

În urma audierii în „Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019", prim-adjunctul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, general de brigadă Ionel-Sorin Bălan, a subliniat faptul că sistemele informatice centrale operaţionalizate de către STS în timpul procesului electoral din 26 mai 2019 au avut o disponibilitate maximă de funcționare.

General de brigadă Ionel-Sorin Bălan a evidenţiat faptul că, în cadrul procesului electoral, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a îndeplinit atribuții care i-au fost delegate prin lege. „STS a pus în aplicare măsuri de suport tehnic pentru procesele electorale din luna mai 2019 în conformitate cu responsabilitățile care i-au fost atribuite prin legislația electorală primară, ordonanțele de urgență, hotărâri ale guvernului, hotărâri ale AEP, hotărâri și decizii ale BEC", a punctat prim-adjunctul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

STS a manifestat transparenţă totală

 

De asemenea, STS a manifestat transparenţă totală atât pe timpul procesului electoral, orice persoană interesată putând vizualiza, în timp real, prezenţa la vot, cât şi imediat după încheierea acestuia, când orice cetăţean a putut verifica situaţia proceselor verbale pentru fiecare secţie de votare în parte. În plus, toate informaţiile necesare au fost puse la dispoziţia Comisiei parlamentare de anchetă. „Sistemele tehnice și aplicațiile furnizate beneficiază de mecanisme care permit o vizibilitate și o urmărire clară a tuturor datelor și documentelor, care au fost publicare în timp real pe site-ul BEC, imedial ce acestea au fost disponibile. În fapt, acestea sunt expuse și în momentul de față și pot fi consultate", a declarat oficialul STS.

În încheierea declaraţiei de presă, prim-adjunctul STS şi-a exprimat disponibilitatea de a organiza Ziua Porților Deschise pentru a prezenta funcționalitățile sistemelor și ale aplicaţiilor informatice puse la dispoziție de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24