Stroe prezintă filmul demisiei sale: Au fost trei motive. Ponta s-a opus

Radu-Stroe
Radu-Stroe

Liberalul Radu Stroe a explicat că la baza demisiei sale din funcţia de ministru al Afacerilor Interne au stat trei motive: unul este legat de structurile din subordinea sa, celelalte două de partidul din care face parte. Stroe a precizat că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu demisia sa, care, de altfel, nu i-a fost cerută nici de către Crin Antonescu.

Radu Stroe a declarat că în ceea ce-l priveşte pe secretarul de stat din MAI, Cătălin Chiper, s-a luat decizia demiterii la nivel politic, de către Crin Antonescu şi Victor Ponta.

Cât demisia sa de la conducerea MAI, Stroe a povestit, duminică seara, la Antena 3, că primul motiv a ţinut de oamenii din structurile subordonate Ministerului de Interne.

“Undeva spre după-amiază, spre seară, eu am primit nişte acuzaţii din partea unor lideri importanţi ai PNL. Preşedintele partidului avea dreptate, declaraţia mea a fost catastrofală (...) De trei zile apăsa pe spatele IGSU, pe pompieri, pe aceşti eroi, apăsa un fapt nedrept. Ei nu erau vinovaţi. Nici jandarmii nu erau vinovaţi. Cu toate acestea tunurile se îndreptau către aceste structuri. Acesta a fost primul motiv care m-a făcut să mă gândesc la demisie. L-am discutat cu premierul foarte clar, domnia sa nu a fost de acord“, a spus Radu Stroe.

Liberalul a continuat prin a expune al doilea motiv al demisiei. “Exista un halou negativ politic care plana asupra PNL. Crin Antonescu nu mi-a cerut demisia. Eu am propus-o“, a mai spus Stroe.

Stroe a mai declarat că unele televiziuni “încercau să acrediteze ideea că eu şi Daniel Chiţoiu suntem pe cale să vindem PNL, să-l ducem la Ponta, să-l ducem la PSD“, acesta fiind ultimul motiv pentru care a decis să se retragă din fruntea MAI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel