Stroe (PNL): Nu se va modifica nici cota unică de impozitare și nici nu vom supraimpozita companiile

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, deputatul Ionuț Stroe, a spus că PNL va fi un garant că nu se va modifica cota unică de impozitare.

„Suntem și rămânem alături de întreprinderile mici și mijlocii. Vrem să le promovăm și să investim cât mai mult în mediul de afaceri. Trebuie să vorbim mai mult despre investiții și mai puțin despre noi taxe. 400 de milioane de euro merg în sprijinul IMM-urilor afectate de pandemie”, anunță Ionuț Stroe.

El precizează că banii ajung pentru 5200 de întreprinderi mici și mijlocii.

„Măsura a fost decisă în ședința de Guvern de ieri (joi - n.r.) și include acordarea de granturi pentru investiții necesare capacităților de prestare de servicii și pentru investiții ce vor merge în retehnologizare. Știm că mediul de afaceri stă ca pe ghimpi în aceste zile când se discută despre modificări fiscale. Știm și că mediul de business prețuiește predictibilitatea și stabilitatea. De aceea, PNL va fi un garant că nu se va modifica nici cota unică de impozitare și nici nu vom supraimpozita companiile. În criză, șocurile fiscale pot dăuna grav și pot crea o furtună și mai mare. Prin măsura adoptată ieri de Guvernul condus de Nicolae Ciucă pentru granturile IMM arătăm că PNL va susține mereu companiile care generează locuri de muncă și care dezvoltă economia”, a conchis Ionuț Stroe, citat de Mediafax.

PSD propune o taxă de solidaritate pe cifra de afaceri a marilor companii, convertită în contribuție pentru sănătate și educație.

Citește și / Ciucă cere Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețurile la carburanți

În altă ordine de idei, premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”.

„Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de Covid, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de acfaceri. Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, înainte de începerea ședinței de Guvern.

A cerut Mininsterului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețul la carburanți.

„Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”, a spus Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel