Bercea-Băsescu. Striblea îi desființează teoria lui Turcescu

Jurnalistul Cătălin Striblea a comentat analiza făcută de jurnalistul Robert Turcescu pe cazul Mircea Băsescu-Bercea Mondial. 

Dosarul Duicu pe șefia Parchetului, spune Turcescu. Striblea: Să fi calculat atât de greșit?

Pe scurt, Robert Turcescu scrie că dosarul Adrian Duicu a fost îngropat de șefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Dolj, Elisabeta Ponea, pentru ca premierul Victor Ponta să o numească la șefia Parchetului General. Însă, Traian Băsescu s-a ținut tare în negocierile cu Ponta și a pus-o pe Laura Codruța Kovesi la DNA.

Cătălin Striblea subliniază, pe blogul său: "În martie 2011 anunțul că dosarul pleacă de la procurorul Iacobescu la Parchetul Elisabetei Ponea este făcut de Parchetul General de la București, condus de Codruța Kovesi. Cât de posibil este să dai un comunicat, dar să nu știi ce este de fapt în dosar? Informațiile că în dosar apare numele lui Mircea Băsescu erau deja publicate de Adevărul. Să nu fi știut domnul Băsescu cât de groasă e situația? Să fi calculat atât de greșit? Și cum de-a lăsat atât de mult timp, știind că o să-i explodeze o bombă în față? Și, mai ales, de ce nu a acceptat numirea lui Ponea cu care ar fi rezolvat definitiv o problemă personală vitală? De ce nu a cerut răspicat procurorilor să-și facă treaba? Două sunt explicațiile: ori a vrut ca justiția să lucreze liber ori a fost relaxat. Cert e că justiția nu a lucrat nimic până la când afacerea nu s-a spart în presă". 

Oana Stancu: De ce nu intră procurorii în casa lui Mircea Băsescu

Case closed!?

Într-un sfârșit, tot dosarul Mircea Băsescu-Bercea Mondial a explodat după ce Petre Tobă a spus tot la DNA, Ponta intră în panică și-și amintește de dosarul fratelui președintelui. "Case closed!", după cum scrie jurnalistul.

Însă, Cătălin Striblea subliniază: "Și ar mai fi ceva la fel de improbabil: că PSD a ținut în mână o poveste devastatoare și nu a folosit-o în vara lui 2012, în cel mai potrivit moment, al referendumului de demitere a Președintelui. De ce? Greu de spus. Să o fi păstrat Ponta ca răspuns la dosarul Duicu, după cum spune Robert Turcescu? Iarăși improbabil, căci tot el dă de înțeles că Ponta o mai folosise în negocierile cu Băsescu pentru șefiile Parchetelor și acesta nu cedase. Ba mai mult, nu a făcut nimic până în noiembrie 2013, când clanul Bercea a realizat înregistrările". 

Despre cămătari

Robert Turcescu mai susține că dosarul Bercea-Băsescu ar fi unul în care se vorbește despre camăta luată de Mircea Băsescu de la Bercea Mondial, prin Marian Căpățână, pentru o afacere. 

"Asta e chiar ciudată, căci e desființată de DNA. Și mi-e greu să cred că DNA face gafe atât de mari mai ales când e vorba de un dosar uriaș. Și bănuiesc că, de-ar fi fost camătă, Mircea Băsescu s-ar fi acoperit măcar cu o hârtie de împrumut, cu valoare între părți, pe care ar fi arătat-o imediat procurorilor. Și camăta are regulile ei", scrie Cătălin Striblea. 

Șeful SIE, despre INFORMĂRILE primite de Traian Băsescu

Jurnalistul Cătălin Striblea conchide: "Dacă treci peste toate aceste inadvertențe, povestea, sau ce mai rămâne din ea, face sens. Adică partea în care cădem de acord că strigătele din dubă ale lui Bercea sunt o încercare de manipulare. Și că declarația lui Tobă la DNA ar putea fi interesantă și demnă de așteptat, deși nu m-aș grăbi. Altminteri, sunt convins că susținătorii Președintelui vor crede că e o poveste plauzibilă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel