EXCLUSIV  STRATEGIE formare guvern. Confruntare Iohannis-Dragnea și planurile PSD

Răsturnare de situație pe scena politică din România privind noul guvern după recentele evenimente internaționale.

Incidentele din Turcia și Germania vor avea efecte și asupra țării noastre. În cancelariile externe, nimeni nu mai are timp ca România să treacă printr-o criză pe model polonez, cu mii de persoane în stradă care să blocheze activitatea politică, ținând cont că avem nevoie cât mai repede de guvern.

Cine va fi văzut ca declanșator al unei astfel de crize va fi sancționat de Occident. Pe de altă parte, momentul declanșării evenimentelor din Turcia și Germania oferă pretextul pentru Klaus Iohannis și Liviu Dragnea să facă un pas înapoi, să găsească o soluție negociată pentru a avea o ieșire onorabilă din această logică a confruntării.

Miză foarte mare, context sensibil

PSD nu dezvăluie numele premierului și nici ale viitorilor miniștri pentru că folosește o strategie cu o miză foarte mare, mai precis ca toți parlamentarii să rămână motivați pentru confruntarea cu președintele Klaus Iohannis. Cu toate acestea, strategia își schimbă coordonatele după uciderea ambasadorului Rusiei și atacul sângeros de la târgul de Crăciun din Berlin.

Nenumirea miniștrilor este o logică a confruntării în care este nevoie ca toți parlamentarii să lupte. În momentul în care apare un pericol extern, există pretextul ieșirii din această logică fără a suferi probleme de imagine pentru că România nu își permite să nu aibă guvern.

Scopul acestei infirmări, de fapt scopul strategiei de nedezvăluire este una de mobilizare a parlamentarilor. Conducerea social-democrată vrea ca în lupta cu președintele Klaus Iohannis toți cei din parlament să fie motivați. Cred că discuțiile despre propunerile de miniștri sau de premier nici nu au existat, pentru că s-ar fi aflat cu siguranță. Fără propuneri oficiale, toți sunt posibili câștigători," spunea jurnalistul Val Vâlcu luni după-amiază, înainte de evenimentele internaționale care au îngrozit pe toată lumea.

Consultări la Cotroceni

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, luni, la Parlament, că va stabili numele premierului pe care îl va propune împreună cu ALDE, "exact înainte" de a merge la consultările care vor avea loc, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Lider social-democraților a spus, după ce a semnat protocolul de constituire a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, că cele două formaţiuni vor merge împreună la consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării prim-ministrului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel