Strategia UE privind vaccinurile. Comisarul Kyriakides vizitează România. Întâlnire cu ministrul Sănătăţii

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, vine în România. Aceasta este de părere că țara noastră  ”trebuie să îşi dubleze eforturile” privind campaniile de vaccinare. 

Mâine, 16 iulie, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides se va afla la Bucureşti, unde se va întâlni cu ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, se arată într-un comunicat de presă emis de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Discuţiile se vor axa pe Strategia UE privind vaccinurile şi pe derularea campaniei naţionale de vaccinare în România, precum şi pe calea de urmat cu privire la propunerile din cadrul uniunii europene a sănătăţii. Întâlnirea va fi urmată de o vizită la centrul de vaccinare din Petreşti.

Angajamentul Uniunii Europene

”UE şi-a respectat angajamentul de a distribui doze suficiente, aproximativ 500 de milioane, pentru vaccinarea a 70 % din populaţia adultă a UE. Vom colabora acum cât mai strâns cu statele noastre membre pentru a ne asigura că îşi ating obiectivele în teritoriu. Varianta delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE şi despre care ştim că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30 % din populaţia adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să îşi dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este şi va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aştept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfăşurarea campaniei naţionale de vaccinare în România”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, înaintea reuniunii şi a vizitei la centrul de vaccinare.

Acţiunile prezente fac parte din eforturile în curs ale Comisiei şi din angajamentul comisarului Kyriakides de a sprijini desfăşurarea campaniilor naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 ale statelor membre.

Cîțu: Am luat vaccin împotriva Covid-19 pentru mai mulți ani

Premierul Florin Cîțu a susținut o coferință de presă, miercuri după-amiază, după ședința de Guvern la care a participat și președintele Klaus Iohannis. Printre alte subiecte, a fost întrebat și despre vaccinul împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Citește știrea integral aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel