Strategia Prigoană la Primăria Capitalei. Care sunt consecinţele rupturii PDL-UNPR

silviu_prigoana deschidere
silviu_prigoana deschidere

Ruptura dintre PDL şi UNPR la nivelul Bucureştiului şi anunţul candidaturii lui Silviu Prigoană la Primăria Capitalei, au învolburat apele pe scena politică. Politologul Andrei Ţăranu consideră că în acest moment Oprescu este favorit, în special din cauza votului într-un singur tur, dar votul la nivelul Capitalei se hotărăşte în general la sectorare. Sondajele care îl dădeau pe Oprescu câştigător clar ar trebui reconsiderate în acest moment pentru că au apărut şi nume exacte, nu doar potenţiali candidaţi. Ţăranu consideră că Prigoană a fost pregătit de mult timp din partea PDL să candideze, dovadă fiind şi faptul că i s-a permis în dese rânduri să nu aibă aceeaşi opţiune ca şi partidul.

"Evident că Prigoană a fost pregătit de mai mult timp de PDL pentru candidatură. El a fost avut vot la moţiune de cenzură împotriva PDL, dar nu a păţit nimic. E firesc să fi fost pregătit dinainte. Prigoană este cel mai interesat să se apropie de administraţia locală pentru că în acest moment a pierdut prin firma sa Rosal foarte multe contracte şi are nevoie de pârghiile necesare pentru a reveni. Chiar dacă el spune că nu mai conduce Rosal, este clar, având în vedere şi faptul că fiul său, care a preluat cu numele afacerea, este tot din partea PDL şi se află sub aceeaşi sferă de influenţă", a declarat Ţăranu.

Strategia PDL pentru Prigoană era ca acesta să fie singurul contracandidat serios pentru Oprescu şi tocmai de aceea i-au pregătit din timp imaginea. Ruptura de UNPR la Capitală naşte noi probleme pentru PDL pentru că va mai exista un candidat pe accelaşi electorat. "Nu ştiu dacă se va lupta cu PP-DD, dar cu siguranţă UNPR nu îşi mai permite acum să nu aducă un candidat puternic. Ei mizau pe sectoare în alianţa PDL-UNPR, dar acum PDL pierde sectoarele care aparţin UNPR. Votul la Capitală este mai special. În general se pătrează o tendinţă: cine câştigă la sectoare, câştigă şi la Primăria Generală. Cu Oprescu în 2008 a fost ceva mai special pentru că era independent.", a mai adăugat Ţăranu.

Sodajele care până acum îl dădeau câştigător cert pe Sorin Oprescu ar trebui reconsiderate în acest moment. Până acum în sondaje exista doar numele lui Sorin Oprescu, ceilalţi candidaţi fiind doar potenţiali. Acum, în schimb, au început să apară nume şi este posibil ca suţinătorii unui anumit candidat să marjeze pe acesta.

Citeşte şi:

Câinii, securitatea cetăţeanului şi locurile de parcare, prioritățile lui Prigoană pentru Capitală

Află ce-i transmite Sorin Oprescu celui mai proaspăt contracandidat, Silviu Prigoană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel