EXCLUSIV  Strategia de vaccinare și certificatul digital. Negrescu: Am un singur amendament: Să nu fie diferențe între cei din Schengen și cei din afara sa

Victor Negrescu, la DCNewsTV
Victor Negrescu, la DCNewsTV

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, invitatul Claudiei Ţapardel de la emisiunea „Din Culisele Europei - All about EU”, a vorbit despre strategia de vaccinare și certificatul digital. 

Întrebat dacă certificatul digital pentru vaccin va putea fi implementat de la 1 iunie, ajutând HoReCa să-și reia activitatea, europarlamentarul PSD Victor Negrescu a spus la „Din Culisele Europei - All about EU” că „au fost întârzieri. Probabil că în iulie o să avem acest certificat electronic.”

Victor Negrescu a precizat că „va ține de fiecare stat membru să dezvolte propria bază de date națională. Nu va salva Bruxelles-ul datele, fiecare stat se va lega de baza de date comună, România trebuie să dezvolte acest lucru și nu suntem încă acolo. S-ar putea ca România să nu se afilieze în faza inițială a proiectului, ceea ce poate să conducă la tot felul de sincope.”

Europarlamentarul PSD a atras atenția asupra faptului că, în opinia sa, „dacă certificatul rămâne opțional, este ok.”

Mai am un singur amendament: Să nu fie diferențe între cei din spațiul Schengen și cei din afara spațiului Schengen.”, a adăugat el. 

Negrescu a oferit apoi și un exemplu: „Dacă un cetățean călătorește de la București la Bruxelles, el este verificat la frontieră, la Bruxelles, pentru că este din afara spațiului Schengen. Dacă un cetățean din România călătorește prin Frankfurt pentru a ajunge la Bruxelles, vedem că cetățeanul care vine din spațiul Schengen nu mai e verificat în aceeași manieră.”

„Imaginați-vă că avem toți certificate și devine o obligație, se va crea o oarecare discrepanță. Trebuie să înlăturăm aceste erori, o să facem în Parlamentul European, dacă n-a făcut Comisia Europeană deja. Dacă rămâne o facilitate și ajută HoReCa, foarte bine, dar acolo trebuie să rămâne. Certificatul urmează să fie valabil un an și o să disponibil în format electronic, dar se și pot printa documentele.”, a explicat ulterior Victor Negrescu (PSD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel