Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Strasbourg ATAC. Ciutacu - Vâlcu, replici: Hai să facem polemică și trafic

Ciutacu - Vâlcu
Ciutacu - Vâlcu

Victor Ciutacu i-a răspuns lui Val Vâlcu după ce acesta din urmă a reacționat la declarațiile jurnalistului de la România TV care marţi seara, când s-a declanşat alerta din Strasbourg, a comentat asupra faptului că, la acea oră, mulţi dintre europarlamentarii români erau în oraş, la restaurante.  

”În anii '90, principala problemă a diplomaţiei româneşti - fie că vorbim despre diplomaţii de carieră fie de către parlamentari şi alţi oficiali - era diurna. Oamenii stăteau în cea mai ieftină cameră de hotel pe care o găseau şi mâncau de acasă, din conservă sau făceau foamea pentru a nu cheltui diurna şi a o aduce în ţară. Bani care erau foarte puţini pentru a trăi civilizat în afară dar suficient de mulţi pentru a face ceva cu ei acasă.

Pe lângă alte cauze, şi aceasta a făcut ca România de după Revoluţia din '89 să pornească foarte greu în ceea ce priveşte relaţiile internaţionale: contactele, relaţiile s-au construit greu, devreme ce diplomatul român, după conferinţă, pleca direct la hotel pentru că nu avea bani nici măcar pentru a invita un omolog la o cafea, darămite la o cină. Aceasta din cauza ipocriziei de genul 'să nu le dăm bani mulţi, să lucreze pe salarii mici, întâi să rezolvăm problemele din ţară şi apoi pe cele ale demnitarilor”, comentează Val Vâlcu.

CITIȚI TOATĂ DECLARAȚIA AICI

Apoi, Victor Ciutacu a spus că se întreabă cum de anumiți europarlamentari erau totuși în PE în momentul atacului, iar alții la restaurant.

Dramatismul mesenilor sechestrați la Strasbourg

”După cum toată existența mea extrem de publică o probează, nu-mi sunt străine restaurantele. Îmi place mâncarea bună și nici nu duc paharul la ureche. E drept, de când cu fascismul legislativ care transformă fumătorii în răufăcători, nu prea mai calc în localuri de alimentație publică. Mai scap, rar, în zone controlate sau acolo unde proprietarii se străduiesc să ia și banii păcătoșilor ca mine...

Acestea fiind scrise, mi-ar fi extrem de greu să mă revolt că i-a prins atentatul pe mulți dintre europarlamentarii noștri prin crâșmele cochete de la Strasbourg. Dar, nefiind nici orb si nici surd, în timp ce urmăream corespondențele live pentru Sinteza zilei (hal de om, mă uit la concurență!), am constatat că, până să intre prin telefon Norica Nicolai, toți cei dinaintea ei se străduiau să fie dramatici din restaurante. Da, era seara, era târziu, au venituri constante și diurne consistente, e firesc să nu taie parizer pe ziare (francezii încă mai au cu ce șterge geamurile) și să muște din burduf, însă cum păcatele mele să nu nimerești - repet, până să salveze Norica Nicolai aparențele - măcar unul în altă parte? O fi avut Mihai Gâdea ghinion că au răspuns la telefon doar euroaleșii sechestrați la masa de seară, nu zic nu. Dar, ca orice cârcotaș, îndrăznesc să mă întreb de ce Norica Nicolai, Siegrfied Mureșan sau Ioan Mircea Pașcu aveau treabă în Parlamentul European la ora aia înaintată, iar restul comunicatorilor băgau la ghiozdan. Admit și că s-o lucra pe secțiuni la Starsbourg, dar, măcar de sămânță, nu putea intra pe telefon unul de pe stradă, din hotel, de la patinoar, de la cinema, de la târgul de Crăciun? Ai noștri mănâncă, apropo de amintirea vremurilor comuniste demult apuse, la program fix, ca sindicaliștii în serii la Eforie Sud și la Sovata?

În încheiere, cu toată emoția pe care mi-au stârnit-o relatările gâtuite de emoție ale mesenilor, zic și eu, fie și din experiență, că întâi ne facem treaba și după aia dăm năvală prin locante, fie ele aflate în romantica Alsacie”, a spus Victor Ciutacu pentru DC News.

VEZI ȘI: STRASBOURG atac. Renate Weber: Eram exact în centru! Lumea s-a baricadat! E plin de Poliție!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel