Urmărește emisiunea live


Stolojan: Toate guvernele, vinovate de licitația cu ciocanul de la Oltchim

stolojan
stolojan

Eurodeputatul PDL, Theodor Stolojan, consideră că vinovate de problemele privatizării Oltchim, sunt toate guvernele care au acceptat termene fixe pentru o asemenea tranzacție, similară privatizărilor ”cu ciocanul” în diferite țări foste socialiste, însă afirmația premierului Victor Ponta potrivit căreia Adriean Videanu are o înțelegere cu Dan Diaconescu pentru eșecul acestei privatizări i se pare deja ”politicianism ieftin de campanie electorală”.

"Domnul Diaconescu ridică problema proiectului de contract care i-a fost prezentat spre semnare şi că acesta nu este corespunzător. Or din acest moment, domnul Dan Diaconescu are şi posibilitatea de a se adresa şi în justiţie, dacă până la urmă Guvernul rămâne pe aceeaşi poziţie şi la sfârşitul termenului prevăzut, anulează licitaţia, rezultatele privatizării. Deci ne putem aştepta ca domnul Diaconescu, în măsura în care nu vine până la sfârşitul acestui termen de zece zile şi cu banii, să continue acest spectacol, din păcate, nefericit pentru credibilitatea României, a Guvernului şi sigur, pentru soarta combinatului Oltchim", a declarat Theodor Stolojan, miercuri, la RFI.

Potrivit eurodeputatului PDL, de vină pentru problemele privatizării Oltchim sunt toate guvernele care nu au știut să negocieze cu organizațiile internaționale.

"Din păcate, nu-i vorba numai de guvernul acesta, ci de toate guvernele care au acceptat ca în negocierile cu organizaţiile internaţionale să-şi prevadă termene fixe, 18 septembrie sau ştiu eu, 28 septembrie, că privatizăm Oltchimul sau că privatizăm CFR Marfă. Asemenea practici sunt admisibile numai în relaţiile cu guvernele care se află la strâmtoare", a arătat Stolojan, menționând că vorbește din experiență proprie despre aceste privatizări ”cu ciocanul”.

"Poţi să faci asemenea termene şi le-am practicat şi eu când eram în componenţa misiunilor Băncii Mondiale în diferite ţări foste socialiste care făceau privatizare, pentru privatizări cu ciocanul, care se fac prin licitaţii cu ciocanul, cine dă mai mult, una, două, trei, s-a închis licitaţia! Vindeam în felul ăsta camioane, vindeam chioşcuri de alimentare şi aşa mai departe, dar nu un combinat de complexitatea şi dificultatea combinatului Oltchim, care necesită procese serioase de restructurare", explică eurodeputatul PDL.

Theodor Stolojan nu critică decizia premierului Ponta de a cere o anchetă la Oltchim, însă declarațiile sale, referitoare la amestecul fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, este deja o temă ieftină de campanie lectorală.

"Nu este nici o surpriză că domnul Ponta doreşte ca DNA-ul să se ducă la combinatul Oltchim să vadă cum de s-a ajuns în această situaţie, ceea ce este perfect îndreptăţit să solicite. Dar a te apuca să spui că Videanu este în înţelegere cu Dan Diaconescu pentru eşecul acestei privatizări mi se pare deja politicianism ieftin de campanie electorală", a menționat Stolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel