Stolojan: Comisia de Etică, termen până duminică să verifice listele ARD

theodor_stolojan
theodor_stolojan

Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, membru al Comisiei de Etică a ARD, a declarat vineri înaintea primei şedinţe, că dosarele tuturor candidaților la alegerile parlamentare ar trebui verificate până duminică, iar liderii care nu vor lua în seamă verdictul Comisiei  îşi vor asuma o responsabilitate care va cântări ,,foarte greu ulterior".

,,Avem un grup de colegi care au văzut dosarele şi acum la două jumate Comisia ar trebui să înceapă să analizeze dosarele care ridică probleme. Deci avem o listă de criterii, judecăm în funcţie de criteriile acestea", a spus europarlamentarul PDL, citează NesIn.

Theodor Stolojan a fost întrebat în cât timp se va finaliza verificarea listelor candidaților. Acesta a precizat: ,,Depinde câte dosare sunt, eu sper să nu irosim chiar trei zile aici, vineri, sâmbătă, duminică, mai avem şi alte treburi totuşi de făcut. Da (o să lucrăm peste weekend n.r.), trebuie să închidem treaba asta până duminică", a fost răspunsul democrat-liberalului.

Întrebat care este rolul Comisiei, dacă avizul pe care îl dă este doar consultativ, europarlamentarul PDL a explicat: ,,Sunt recomandări, numai că cei care vor trece peste ele îşi asumă o responsabilitate politică care va cântări foarte greu ulterior pentru liderii respectivi care vor trece să zicem uşor peste aceste recomandări. Până la urmă este vorba doar de un fundament al ARD care şi-a propus să iasă cu nişte oameni care să nu aibă probleme de corpuţie, de suspiciuni întemeiate de faptele sau altele de această natură. Sigur, ei au responsabilitatea politică", a conchis Theodor Stolojan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel