Stoican şi Răducioiu, prezentaţi oficial la Dinamo

Foto: FC Dinamo
Foto: FC Dinamo

Administratorul special Iuliu Mureșan, antrenorul principal Flavius Stoican și noul team manager Florin Răducioiu au apărut astăzi, în fața reprezentanților mass-media, la prima conferință de presă organizată în 2022 la Dinamo București.

Iată, mai jos, ce au declarat Iuliu Mureșan, Flavius Stoican și Florin Răducioiu:

IULIU MUREȘAN (administrator special): "A fost o perioadă de nelinişte, de frământări care nu au fost pozitive asupra vieţii echipei şi a rezultatelor. Frământări pe care am încercat să le rezolv şi eu cred că le-am rezolvat, chiar dacă această decizie nu a fost aplaudată de toată lumea. Dar după ce m-am gândit, era singura soluţie. Pentru că o soluţie era cea propusă de vechiul antrenor, căruia îi mulţumesc pentru ce a făcut la Dinamo, de a pleca 15 jucători, sau chiar mai mulţi. Şi mai era o altă soluţie, să plece antrenorul sau să plec eu. Dar nu cred că rezolvam nimic. Sau să plec eu şi antrenorul. Şi din mai multe variante, am ales varianta cea mai simplă. Datorită faptului că s-au adus doar 6 puncte din 33 am ales să schimbăm antrenorul. E o etapă în istoria clubului, nu mai vreau să ne uităm în urmă. Şi am ales să îl avem antrenor la echipă pe Flavius Stoican, care este dinamovist, a mai antrenat Dinamo, am încredere în el, este un antrenor foarte bun şi este un om pozitiv.

Avem nevoie de mai puţină încrâncenare şi mai multă concentrare pe muncă şi nu pe alte lucruri. Eu sper ca prin forţa grupului să reuşim să avem rezultate şi să schimbăm poziţia în clasament. Pentru a schimba imaginea la club l-am ales şi pe Florin Răducioiu, un jucător foarte iubit de dinamovişti şi de susţinătorii echipei naţionale. Am încercat tot timpul să aduc dinamovişti la echipă. Sper să facem împreună o echipă care să schimbe total starea de spirit, mentalitatea, să fie una pozitivă, să fim un grup unit".

FLAVIUS STOICAN (antrenor principal): "Sper să fie un nou început. Cu siguranţă nu va fi uşor, dar mai mare va fi bucuria dacă vom reuşi. În ceea ce priveşte contracandidatele noastre, diferenţa de valoare nu este mare şi printr-o schimbare de spirit, prin entuziasm în rândul jucătorilor, cu siguranţă vom avea bucurii după meciurile pe care le vom disputa. Cred că asta ne este nouă la îndemână, celor din stafful tehnic şi jucătorilor. Încerc să fac lucrurile să funcţioneze aşa cum îmi doresc eu şi sper să reuşesc.

Sunt convins că vor fi momente în care vom fi huiduiţi, nu înseamnă că dacă am venit eu vom fi aplaudaţi. Eu sper însă să fie cât mai puţine. Oamenii nu mai au răbdare, poate veni şi Mourinho. Noi trebuie să ne gândim doar la fotbal, nu putem spune că celelalte echipe au valoare deosebită. Chiar dacă acum avem un număr mic de puncte sau nu sunt suntem văzuţi cu ochi buni, celelalte echipe vor avea şi ele mult de suferit".

FLORIN RĂDUCIOIU (team manager): "Acum este vorba despre prezent şi prezentul nu este prea frumos. M-am întors după atâţia ani la Dinamo şi evident că sunt bucuros şi că voi încerca să îl ajut pe Mister Flavius Stoican. S-a vorbim despre o stare de spirit şi eu cred că asta este foarte important, să creăm o stare de spirit cât mai repede, pentru că timpul este inamicul nostru, ne presează foarte mult şi avem nevoie de rezultate. Eu cred că rezultatele se pot obţine prin această stare de spirit.

Sunt convins că noul antrenor va reuşi să-i facă pe jucători să îşi găsească starea de spirit, atitudinea pozitivă. Avem nevoie să câştigăm meciurile cu orice preţ, trebuie să facem tot posibilul să salvăm această echipă. Eu voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a-l ajuta pe antrenor. Îmi doresc să avem un început foarte bun pentru că este foarte importantă această parte a doua a campionatului. Este un moment destul de dificil de a mă întoarce, am acceptat această provocare pentru că este clubul care m-a format.

Consider că am datoria şi obligaţia de a-i ajuta pe aceşti băieţi. Acest grup nu merită această poziţie în clasament, nici nu vreau să mă gândesc la o retrogradare! Nu vreau să mă gândesc la retrogradare pentru că de obicei sunt un tip optimist. Este evident că echipa a avut probleme, dacă ne uităm la poziţia în clasament. În unele meciuri a avut şi foarte mult ghinion. Toată lumea trebuie să ajute acest club. Va fi foarte greu, dar îmi plac aceste provocări".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel