Știrile zilei din SPORT. Cele mai importante știri de joi, 14 martie 2019

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de joi, 14 martie 2019.

* Campioana olimpică, mondială şi europeană la spadă, Ana-Maria Popescu, a declarat, joi, că întârzierea aprobării bugetului pe anul 2019 reprezintă o problemă pentru sportul românesc în an preolimpic, precizând că în acest moment singura sursă de finanţare a federaţiilor naţionale o reprezintă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

* Conducerea Clubului Sportiv al Armatei Steaua i-a premiat, joi, în cadrul unei festivităţi, pe sportivii de la scrimă, lupte şi handbal ca urmare a performanţelor obţinute la competiţiile la care au participat în ultima perioadă.

* Preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Bixi-Pompiliu Mocanu, a declarat, joi, că speră ca Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea, inclus în programul de modernizare a patru arene din Capitală în vederea găzduirii EURO 2020, să fie finalizat până la sfârşitul anului 2020.

* Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Alin Minteuan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ardelenii vor merge să câştige meciul cu FC Viitorul, sâmbătă, la Ovidiu, în etapa a doua din faza play-off a Ligii I.

* Preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Bixi-Pompiliu Mocanu, a anunţat, joi, că în cadrul Complexului Sportiv din Bulevardul Ghencea vor mai fi construite, în afara arenei de fotbal, un stadion de atletism şi o sală polivalentă.

* Sportivul român Lenard Istvan Berei a declarat, joi, la sediul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, că medalia de argint obţinută la cat. 130 kg, stilul greco-romane, în cadrul Campionatelor Europene de lupte Under-23 de la Novi Sad (Serbia), reprezintă cea mai mare performanţă din cariera sa de până acum.

* Antrenorul echipei de handbal masculin CSA Steaua, Ovidiu Mihăilă, a declarat, joi, comentând anunţul făcut de preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Bixi-Pompiliu Mocanu, privind construirea unei săli polivalente, că îşi doreşte să vină cât mai curând momentul în care formaţia sa va evolua pe teren propriu în complexul din Bulevardul Ghencea.

* Fotbalistul argentinian Lionel Messi l-a egalat pe Xavi la numărul de victorii obţinute cu FC Barcelona, fiecare având acum 476 de succese în meciuri oficiale în tricoul formaţiei spaniole, a anunţat site-ul liderului din La Liga, potrivit L'Equipe.

Citește și: Bianca Andreescu și-a aflat adversara din semifinalele Indian Wells

* Ousmane Dembele, fotbalistul francez al Barcelonei, folosit în meciul de miercuri cu Olympique Lyon deşi suferise anterior o întindere, şi-a agravat accidentarea şi are o ruptură musculară la coapsă care-l va face să lipsească 'între trei şi patru săptămâni', a anunţat joi clubul spaniol, citat de AFP.

* Fundaşul brazilian Eder Militao va părăsi clubul FC Porto pentru a se alătura din această vară echipei de fotbal Real Madrid, în schimbul sumei de 50 milioane de euro, au anunţat, joi, cele două cluburi, aceasta fiind prima achiziţie care deschide reconstrucţia efectiv madrilen avută în vedere de noul antrenor Zinedine Zidane, informează AFP.

* Schioarea germană Viktoria Rebensburg a câştigat, joi, proba de slalom super-uriaş din cadrul finalelor Cupei Mondiale de schi alpin de la Soldeu (Andorra), în timp ce americanca Mikaela Shiffrin şi-a adjudecat Globul de Cristal al probei clasându-se pe locul 4 în această probă.

* Mercedes şi Haas sunt singurele echipe care şi-a păstrat neschimbate perechile de piloţi în sezonul 2019 de Formula 1, care debutează în weekend cu Marele Premiu al Australiei, la Melbourne, în timp ce pe grila de start vor apărea patru piloţi debutanţi: Lando Norris (McLaren), George Russell (Williams), Alexander Albon (Toro Rosso) şi Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing).

* Marele Premiu al Australiei deschide duminică sezonul de Formula 1 la Melbourne şi va oferi un prim verdict despre competiţia din acest an, dacă vom asista la un nou duel Mercedes - Ferrari, ca în anii trecuţi, sau dacă Red Bull şi eventual Renault se vor putea alătura în lupta pentru titlurile mondiale.

* Tânăra canadiană de origine română Bianca Andreescu, care face senzaţie în tenisul feminin mondial în acest început de sezon, a dezvăluit cum foloseşte yoga şi meditaţia pentru a îmbunătăţi aspectul mental al jocului său, ea reuşind să învingă adversare mult mai bine cotate, scrie site-ul WTA.

* Manchester City şi Manchester United nu vor putea juca în aceeaşi săptămână meciurile de acasă programate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, a anunţat joi UEFA, înaintea tragerii la sorţi de vineri.

* Sindicatul internaţional al fotbaliştilor (FIFPro) cere FIFA să oprească planurile privind introducerea unor noi competiţii la nivel mondial şi o posibilă a extindere a Cupei Mondiale din 2022 până când nu este revizuit calendarul meciurilor internaţionale considerat a fi aglomerat.

* Presa germană deplânge un 'Dexit dur' după ce nicio echipă din Bundesliga nu a atins sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, Bayern Munchen fiind ultima care a părăsit competiţia, eliminată de Liverpool.

Citește și: Zidane, prima mutare GALACTICĂ după preluarea Realului

* Revenirea lui Zinedine Zidane pe banca tehnică a echipei Real Madrid este 'un lucru foarte bun pentru fotbal', a declarat joi selecţionerul Franţei, Didier Deschamps.

* Belgianul Thierry Van Cleemput, efemerul antrenor al jucătoarei române Simonei Halep, va lucra pentru Asociaţia francofonă de tenis (AFT), una din cele două filiale ale federaţiei de profil din ţara sa, a anunţat joi radioteleviziunea RTBF.

* Atacantul echipei Bayern Munchen, Kingsley Coman, şi fundaşul lateral al celor de la PSG, Layvin Kurzawa, au fost din nou convocaţi de selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, pentru partidele de calificare la EURO 2020.

* Florin Răducioiu, fostul atacant al naţionalei de fotbal a României, a declarat, la microfoanele RMC Sport, că este impresionat de Krzysztof Piatek, vârful polonez al lui AC Milan.

* Dominik Paris a câştigat, joi, proba de slalom super-uriaş din cadrul finalelor Cupei Mondiale de schi alpin de la Soldeu (Andorra) şi şi-a adjudecat Globul de Cristal, cu un total de 430 de puncte, informează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel