Știrile serii din Sport. Sinteză, 5 octombrie

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport, de joi, 5 octombrie 2018.

* Mexic şi Peru sunt primele două din cele şase ţări selecţionate de FIFA pentru a implementa proiectul pilot de academii de fotbal feminin, a anunţat Federaţia peruană de fotbal.

* Jucătorii echipei de fotbal Dinamo vor merge în această după-amiază la mormântul lui Cătălin Hîldan de la cimitirul din Brăneşti pentru a-l omagia pe fostul căpitan, decedat pe teren în urmă cu 18 ani, într-un meci amical disputat la Olteniţa.

* Pilotul estonian Ott Tanak (Toyota Yaris) a preluat şefia Raliului Marii Britanii, a 11-a etapă a Campionatului mondial WRC, după derularea a 4 din cele 8 probe speciale programate vineri, relatează AFP.

* Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, numărul 2 mondial, s-a calificat vineri în semifinalele turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 8,28 milioane dolari, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-2, pe Katerina Siniakova din Cehia, venită din calificări.

* Pilotul spaniol Jorge Lorenzo, de la echipa Ducati, a fost transportat la spital pentru investigaţii după ce a suferit vineri o căzătură dură în a doua sesiune de antrenamente libere desfăşurată în cadrul Marelui Premiu al Thailandei, la clasa MotoGP, relatează Reuters.

* Portarul Iker Casillas doreşte să revină, după o pauză de doi ani, în reprezentativa de fotbal a Spaniei, punându-se la dispoziţia noului selecţioner Luis Enrique, informează presa sportivă iberică.

* Peste 4.000 de sportivi cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, dintre care 34 din România, vor participa la ediţia a treia a Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, care vor debuta sâmbătă şi se vor încheia pe 18 octombrie.

* Atacantul Cristiano Ronaldo, vizat de acuzaţii de viol în SUA, este pregătit să joace şi va figura în lotul lui Juventus pentru meciul programat sâmbătă în deplasare cu Udinese în Serie A, a anunţat vineri antrenorul echipei torineze de fotbal, Massimiliano Allegri, citat de AFP.

* Preşedintele clubului Dunărea Călăraşi, Florin Brişan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că doreşte ca nou-promovata în Liga I să dispute în nocturnă şi partida cu Gaz Metan Mediaş, programată pe 28 octombrie, în etapa a 13-a, nu doar meciul cu FCSB din Cupa României.

* Antrenorul echipei de fotbal Dunărea Călăraşi, Dan Alexa, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va aborda cu gândul la victorie meciul cu FC Voluntari din Liga I.

* Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) va modifica, începând cu luna decembrie, art. 163.4 din regulament, care a permis descalificarea primilor doi clasaţi, spaniolul Oscar Husillos şi dominicanul Lueguelin Santos, în finala probei de 400 m a Campionatelor Mondiale indoor de la Birmingham, relatează EFE.

* SCM U Craiova şi CSA Steaua Bucureşti au obţinut noi victorii, vineri, la ediţia a şaptea a turneului dotat cu Cupa Radu Zamfirescu la volei masculin, care are loc în Sala Polivalentă din Craiova.

* Talentatul atacant italian Pietro Pellegri, de numai 17 ani, a fost operat la coapsa stânga şi va fi indisponibil pentru cel puţin o lună, a anunţat vineri antrenorul echipei de fotbal AS Monaco, Leonardo Jardim, într-o conferinţă de presă.

* Mijlocaşul Ilkay Gundogan, accidentat în ultima partidă a lui Manchester City din Liga Campionilor, nu este în lotul echipei de fotbal a Germaniei pentru meciurile din Liga Naţiunilor cu Olanda şi Franţa, de pe 13, respectiv 16 octombrie, informează AFP.

* Steve Ojomoh, fost component al naţionalei de rugby a Angliei şi al echipei Bath, a fost internat la terapie intensivă, la un spital din Bristol, după ce a suferit un accident vascular cerebral.

* Antrenorul echipei de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Eugen Neagoe, a declarat, vineri, că echipa sa are la activ şase meciuri fără nicio înfrângere în actualul campionat şi merită să fie în prima parte a clasamentului.

* Tenismanul britanic Kyle Edmund îl va avea ca adversar pe georgianul Nikoloz Basilaşvili în semifinalele turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale de 3,4 milioane dolari.

* Selecţionerul naţionalei Turciei, Mircea Lucescu, a anunţat lotul pentru amicalul cu Bosnia, de pe 11 octombrie, şi pentru meciul cu Rusia, din Liga Naţiunilor, de pe 14 octombrie.

* Brandon Mechele, fundaşul lui FC Bruges, a fost convocat în premieră la naţionala de fotbal a Belgiei, selecţionerul Roberto Martinez anunţând vineri lotul pentru meciul cu Elveţia, din Liga Naţiunilor, şi amicalul cu Olanda, care vor avea loc pe 12, respectiv 16 octombrie, scrie presa belgiană.

* Jucătorul sud-african de tenis Kevin Anderson, locul 9 în ierarhia internaţională şi favorit numărul 2, a fost eliminat în sferturile turneului ATP de la Tokyo, dotat cu premii în valoare de 1.781.930 dolari, în timp ce preferatul gazdelor, Kei Nishikori, cap de serie numărul 3, a acces în semifinale.

* CS Dinamo Bucureşti a surclasat-o pe CS Universitatea Cluj cu scorul de 40-28 (22-16), vineri, la Turda, într-un meci din etapa a 5-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

* Conducătorii clubului Gent s-au gândit în acest sezon să-l numească antrenor pe românul Ladislau Boloni, ce pregăteşte altă echipă din campionatul de fotbal al Belgiei, Antwerp, scrie ziarul Het Nieuwsblad.

* Electronic Arts, firma care produce jocul FIFA 19, a şters imaginea starului portughez Cristiano Ronaldo de pe pagina de pornire a programului, scrie France Football.

* UTA Arad a învins-o în deplasare pe Pandurii Târgu Jiu cu scorul de 2-1 (0-0), într-un meci disputat vineri în etapa a 10-a a Ligii a II-a de fotbal.

* Selecţionerul Roberto Mancini a anunţat lotul Italiei pentru amicalul cu Ucraina, din 10 octombrie, şi partida din deplasare cu Polonia, de la Chorzow, de pe 14 octombrie din Liga Naţiunilor, mijlocaşul lui PSG, Marco Verratti, revenind la lot, în timp ce atacantul Mario Balotelli (Nice) nu a fost convocat din cauza formei slabe în care se află.

* Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la finalul Comitetului Executiv al FRF, că echipa naţională a României trebuie să câştige 'cu orice preţ' partida din deplasare cu Lituania, programată pe 11 octombrie, în etapa a 3-a a Ligii Naţiunilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel