Știrile pe scurt, 23 august - sinteză sport

Vă prezentăm stirile pe scurt din sport, joi, 23 august.

* Selecţionata României a învins formaţia Letoniei cu scorul de 3-0 (25-11, 25-18, 25-22), miercuri, în Sala Polivalentă Oltenia din Craiova, într-un meci din Grupa F a preliminariilor Campionatului European de volei feminin din 2019. Tricolorele au obţinut a doua lor victorie consecutivă din grupă, după o oră şi 13 minute.

* Selecţionata României a învins echipa Finlandei cu scorul de 3-2 (25-18, 21-25, 25-22, 18-25, 15-6), miercuri, la Helsinki, în Grupa A a preliminariilor Campionatului European de volei masculin din 2019. Echipa antrenată de Dănuţ Pascu s-a impus după o oră şi 57 de minute de joc. Cei mai buni tricolori au fost Marian Iulian Bala, cu 18 puncte, şi Gabriel Cherbeleaţă, 15 puncte. De la gazde s-au remarcat Elviss Krastins, 17 puncte, Sauli Sinkkonen, 16 puncte, Urpo Sivula, 16 puncte.

* Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi cel olandez Jean-Julien Rojer s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Winston-Salem (Carolina de Nord), dotat cu premii totale de 691.415 dolari, miercuri, după 6-4, 6-4 cu italienii Marco Cecchinato/Andreas Seppi. Tecău şi Rojer, favoriţii numărul doi şi deţinătorii titlului, s-au impus după 69 de minute, meciul fiind reluat după ce fusese întrerupt marţi la scorul de 2-1 pentru italieni în primul set.

* Perechea româno-croată Raluca Olaru/Darija Jurak a fost învinsă de cuplul ceh Andrea Sestini Hlavackova/Barbora Strycova cu 6-3, 6-3, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul de tenis WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 799.000 de dolari. Principalele favorite au obţinut victoria după o oră şi 14 minute de joc.

* Jucătoarea română de tenis Jaqueline Adina Cristian a fost învinsă de rusoaica Vera Zvonareva cu 6-3, 6-1, miercuri, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, care are loc la arenele Flushing Meadows din New York. Jaqueline Cristian (20 ani, 213 WTA) a rezistat doar 64 de minute în faţa veteranei Zvonareva (va împlini 34 de ani pe 7 septembrie, 134 WTA), fostă număr doi mondial în 2010.

* Jucătoarele române de tenis Irina Fetecău, principala favorită, şi Andreea Mitu, cap de serie numărul opt, s-au calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului futures găzduit de Academia de Tenis Herăstrău din Bucureşti, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Nu mai puţin de zece românce au ajuns în optimi, Fetecău, Mitu, Ioana Gaşpar, Andreea Ghiţescu, Selma Cadar şi Camelia Hristea au obţinut victorii miercuri, alăturându-se celor patru jucătoare victorioase marţi, Patru jucătoare române, Cristina Adamescu, Cristina Ene, Alexandra Damaschin şi Alexandra Maria Staiculescu. La dublu, trei perechi româneşti s-au calificat în semifinale.

* Şase tenismeni români, Dragoş Dima, principalul favorit, Alexandru Vasile Manole, Călin Manda, Matei Adrian Georgescu, Vasile-Alexandru Ghilea şi Vlad Andrei Dancu, s-au calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului futures de la Curtea de Argeş, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Marţi, Nicholas David Ionel (15 ani) şi Mircea-Alexandru Jecan obţinuseră şi ei victorii în primul tur.

* Pugilistul român Valentin Daniel Velicu s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale cat. 56 kg, la Campionatele Mondiale de box pentru tineret de la Budapesta, după ce a obţinut o victorie dificilă, la puncte, cu 3-2, în faţa moldoveanului Anton Nichitenco. Velicu va boxa în optimi pe 24 august cu brazilianul Laion Martinelli Duraes Souza, calificat direct în această fază.

* Atacantul român Liviu Antal a marcat ambele goluri ale echipei Zalgiris Vilnius, în victoria cu scorul de 2-0 pe terenul echipei FC Stumbras, miercuri, într-un meci din etapa a 23-a a campionatului de fotbal al Lituaniei. Antal a marcat în min. 25 şi 37 (penalty), fiind înlocuit în min. 59 cu bulgarul Venelin Filipov, fost jucător la FC Voluntari.

* Selecţionerul reprezentativei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, a renunţat să-l dea în judecată pe Christophe Dugarry, fostul său coechipier de la naţională din urmă cu circa 20 de ani, informează site-ul postului de radio RTL. Campioni mondiali în 1998 şi campioni europeni doi ani mai târziu, Deschamps şi Dugarry duc un război mediatic de la începutul verii. Războiul s-a înveninat puţin zilele trecute, după ce Dugarry, consultant al postului RMC, a formulat aluzii referitoare la pretinsa lipsă de onestitate a selecţionerului.

* Selecţionerul Serbiei, Mladen Krstajic, a renunţat la câţiva fotbalişti cunoscuţi când a alcătuit lotul pentru primele meciuri din Liga Naţiunilor, împotriva Lituaniei şi a României, informează Reuters. Printre jucătorii neconvocaţi de Krstajic este Luka Milivojevic, mijlocaşul echipei engleze Crystal Palace, care l-a criticat în public pe tehnician. Portarul Vladimir Stojkovic şi fundaşii Branislav Ivanovic şi Dusko Tosic sunt alţi jucători la care Krstajic a renunţat după ce Serbia nu a reuşit să treacă de faza grupelor la Mondialul din Rusia.

* Fotbalistul georgian Guram Kaşia este primul câştigător al distincţiei #EqualGame, ce răsplăteşte poziţia sa curajoasă în favoarea egalităţii, a anunţat UEFA. Distincţia recompensează un jucător care a acţionat ca model în promovarea diversităţii, incluziunii şi a accesibilităţii în fotbalul european. Ea va fi înmânată cu ocazia tragerii la sorţi a fazei grupelor Ligii Campionilor, pe 30 august, la Monaco.

* AEK Atena, campioana Greciei, a făcut un pas important spre grupele Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, prin victoria cu 2-1 la Budapesta, cu campioana Ungariei, Vidi FC, în prima manşă a play-off-ului competiţiei. Oaspeţii au profitat de avantajul omului în plus şi au marcat prin Klonaridis şi Bakasetas, dar apoi s-a restabilit egalitatea numerică şi gazdele au reuşit să înscrie golul de onoare, prin Danko Lazovic. Dinamo Zagreb a obţinut o remiză importantă la Berna, în faţa echipei Young Boys, 1-1. Ajax Amsterdam a dispus cu 3-1 de Dinamo Kiev şi lăncierii au prima şansă la calificarea în grupele Champions League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel