Ştirile dimineţii - ştiri pe scurt, 27 februarie

Ştirile dimineţii de 27 februarie, sinteza principalelor evenimente sportive din ţară şi din lume, ştiri pe scurt.

* Jucătoarea de tenis Simona Halep a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti, care i-a fost acordat luni de către primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Teatrul Excelsior. 'Mulţumesc foarte mult pentru acest titlu. Este, poate, cel mai important din cariera mea. Când am venit în Bucureşti, în urmă cu zece ani, acest oraş era străin pentru mine, fiind de la Constanţa. Dar astăzi - cu atât mai mult astăzi - pot să spun că numesc acest oraş 'acasă'.', a declarat ea.

* Simona Halep a declarat luni, după ce a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, ca şi-ar dori ca în Bucureşti să existe o sală în care să poată fi jucate meciurile de Fed Cup. 'Bineînţeles (mi-aş dori - n.r.), o sală, în care să putem să jucăm meciurile de Fed Cup, aici şi să avem cât mai multe turnee, copiii să aibă posibilitatea să se antreneze şi să fie cât mai mulţi campioni', a afirmat ea, într-o declaraţie acordată presei, întrebată fiind care ar fi primul lucru pe care şi l-ar dori pentru Bucureşti, din postura de cetăţean de onoare.

* Selecţionerul echipei naţionale a Turciei, Mircea Lucescu, a transmis, luni, un mesaj video de susţinere a candidaturii lui Ionuţ Lupescu la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal în care declarat că fotbalul românesc are nevoie de experienţa în administraţia UEFA a fostului mijlocaş.

* Antrenorul formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, luni, la lansarea candidaturii lui Ionuţ Lupescu la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, că speră ca fostul său coleg de la echipa naţională 'să ducă România acolo unde îi este locul'.

* Fostul internaţional Cristian Chivu a declarat, luni, la lansarea candidaturii lui Ionuţ Lupescu la preşedinţia FRF, că acesta poate revitaliza fotbalul românesc şi poate aduce speranţă în sufletul suporterilor români.

* Fostul fotbalist Florin Bratu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă în care a fost prezentat oficial la conducerea tehnică a echipei Dinamo, că a sperat să preia formaţia alb-roşie din momentul în care a început meseria de antrenor.

* Directorul sportiv al clubului de fotbal Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ratarea calificării în play-off-ul Ligii I este o pată neagră pe istoria echipei şi a precizat că jucătorii trebuie acum să facă tot posibilul pentru a câştiga Cupa României.

* Federaţia Română de Fotbal a decis, luni, ca meciul dintre FC Botoşani şi CSM Politehnica Iaşi, care urma să aibă loc miercuri, în sferturile de finală ale Cupei României, să fie reprogramat, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, anunţă site-ul FRF.

* CSM Bucureşti a fost învinsă în deplasare de echipa maghiară Gyori Audi ETO KC cu scorul de 28-24 (13-11), luni seara, într-un meci din Grupa principală I a Ligii Campionilor la handbal feminin. CSMB a făcut un joc modest şi a sfârşit prin a pierde la patru goluri în faţa deţinătoarei trofeului, după ce a fost condusă şi la şapte goluri.

* Naţionala masculină de baschet a României a fost surclasată de echipa Italiei, cu scorul de 101-50 (35-12, 12-13, 29-11, 25-14), luni seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale FIBA 2019.

* Antrenorul român al echipei de fotbal Antwerp, Ladislau Boloni, va compărea din nou în faţa comisiei de disciplină a Federaţiei belgiene de fotbal (URBSFA), din cauza comportamentului pe care l-a avut în timpul meciului de vineri cu Genk, pierdut cu 4-0 în deplasare, informează site-ul rtl.be.

* AHC Potaissa Turda a învins-o pe AHC Dobrogea Sud Constanţa cu scorul 31-28 (16-16), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 20-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

* CS Ştiinţa Bacău a învins-o pe CS Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0 (25-23, 25-18, 25-9), luni, în deplasare, în ultimul meci din etapa a 18-a a Diviziei A1 la volei feminin, ultima din sezonul regulat. Djuric, cu 16 puncte, şi Rogojinaru, 10 puncte, au fost cele mai bune de la Ştiinţa.

* ASC Corona 2010 Braşov a învins-o pe UTE cu scorul de 5-3 (2-1, 2-1, 1-1), luni seara, pe Patinoarul Olimpic din Braşov, într-un meci din faza play-off a Erste Liga la hochei pe gheaţă.

[citeste si]

* UEFA a deschis o procedură disciplinară faţă de clubul italian Atalanta pentru scandări rasiste intonate de suporterii săi la meciul de săptămâna trecută, contra Borussiei Dortmund, din Europa League. De asemenea, oficialii grupării din Serie A trebuie să dea socoteală şi pentru focul de artificii lansat din tribune de ultraşii formaţiei, dar şi pentru gestul acestora de a arunca cu obiecte spre gazon.

* Echipa de fotbal Guangzhou Evergrande, antrenată de italianul Fabio Cannavaro, a câştigat Supercupa Chinei, după ce a învins în finală, luni, cu 4-1 pe cei de la Shanghai Shenhua. Golurile echipei lui Canavaro au fost marcate de Huang Bowen, Alan Carvalho, Gao Lin şi Ricardo Goulart, pentru Shanghai înscriind Fredy Guarin.

* Echipa de Formula 1 Toro Rosso a prezentat primul său monopost născut din colaborarea cu firma Honda, luni, înaintea startului antrenamentelor din presezon pe circuitul de la Barcelona, informează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel