Ştirile dimineţii - SPORT 15 Februarie

Principalele rezultate sportive ale dimineţii de joi, 15 februarie 2017.

* Mihaela Buzărnescu a reuşit o victorie de senzaţie în faţa letonei Jelena Ostapenko, scor 6-1, 6-3, miercuri seara, în runda a doua a turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.113.000 dolari, şi s-a calificat în optimile de finală. Buzărnescu (29 ani, 43 WTA), care la începutul anului trecut ocupa locul 540 în ierarhia mondială, a obţinut prima sa victorie din carieră în faţa unei jucătoare din top 10, impunându-se după doar 65 de minute în meciul cu campioana de la Roland Garros (20 ani, 6 WTA). Reprezentanta ţării noastre şi-a asigurat un cec de 33.750 dolari şi 105 puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe germanca Julie Goerges (29 ani, 10 WTA), care a dispus de Barbora Strycova (Cehia), cu 6-2, 3-6, 6-1.

* Monica Niculescu s-a calificat, miercuri seara, în optimile de finală ale turneului WTA de la Doha (Qatar), după ce Magdalena Rybarikova (Slovacia) a abandonat la scorul de 6-7 (6), 6-2, 3-0. Niculescu (30 ani, 92 WTA), venită din calificări, continuă astfel evoluţiile remarcabile de la Doha, unde l-a învins anterior, printre altele, pe Andrea Petkovic şi Maria Şarapova. Niculescu o va înfrunta în optimi pe daneza Caroline Wozniacki, numărul unu mondial, care a dispus cu 6-2, 6-0 de Carina Witthoeft (Germania).

* Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Rotterdam (ATP), dotat cu premii totale de 1.862.925 euro, după ce a trecut cu 6-1, 6-2 de olandezii Robin Haase/Matwe Middlekoop. Tecău şi Rojer, favoriţii numărul patru, au obţinut o victorie facilă, în doar 49 de minute de joc, în care nu şi-au cedat niciodată serviciul, salvând cinci mingi de break. Tecău şi partenerul său, campioni la Rotterdam în 2015 şi finalişti în 2014, şi-au asigurat un cec de 29.690 euro şi 180 de puncte ATP.

* Selecţionata Nordului a învins selecţionata Sudului cu scorul de 125-122 (30-35, 33-34, 31-26, 21-27), miercuri seara, în All Star Game, meciul vedetelor din Liga Naţională de baschet masculin, în 'Arena Sepsi' din Sfântu Gheorghe. Sudul a evoluat mai bine în prima jumătate a meciului şi după 20 de minute conducea cu 69-63. Echipa Nordului a revenit şi a reuşit să îşi apropie victoria, după ce scorul era egal, 120-120, cu 73 de secunde înainte de final. Diaz (3 puncte) şi Kuti (2) au adus victoria echipei Nordului.

* Alexandru Dedu, care a primit un nou mandat de preşedinte al FR de Handbal doar pentru un vot diferenţă în lupta cu Narcisa Lecuşanu, a declarat după realegerea sa că nu a avut nicio emoţie, pentru că ar fi plecat cu capul sus în cazul unui eşec la adunarea de alegeri desfăşurată miercuri la Rin Grand Hotel. Alexandru Dedu a obţinut al doilea său mandat de preşedinte al FRH şi va conduce în continuare destinele handbalului românesc până în 2022.

* Sportivul român Paul Muntean a primit, miercuri, acreditare de rezervă şi va putea participa la antrenamentele oficiale alături de colegii săi din bobul de patru persoane, la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, informează site-ul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. COSR a făcut toate demersurile ca sportivul, care a făcut deplasarea la PyeongChang, să fie acreditat.

* Antrenorul echipei de fotbal Lazio Roma, Simone Inzaghi, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Arena Naţională, că formaţia sa va încerca să oprească seria de 3 înfrângeri consecutive din campionat printr-o victorie, joi, cu FCSB, în prima manşă a şaisprezecimilor Europa League.

* Mijlocaşul echipei de fotbal Lazio Roma, Lucas Leiva, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că el şi colegii săi trebuie să fie concentraţi în meciul cu FCSB de joi pentru că un rezultat favorabil la Bucureşti le va creşte şansele de calificare în optimile de finală ale Europa League.

* Frank Defays este înlocuitorul antrenorului român Mircea Rednic la echipa belgiană de fotbal Royal Excel Mouscron, informează site-ul clubului. Mouscron a anunţat miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, că a decis să pună capăt colaborării cu Mircea Rednic. În cursul aceleiaşi zile, clubul a anunţat că noul antrenor al echipei este belgianul Franck Defays, în vârstă de 43 de ani. Acesta a semnat un contract valabil până în iunie 2019 şi va fi prezentat joi presei.

* Echipa feminină de baschet a României a fost învinsă de Slovenia, cu scorul de 78-70 (13-17, 26-22, 21-15, 18-16), miercuri seara, la Celje, în preliminariile Campionatului European - FIBA Women's EuroBasket 2019.

* Selecţionata Nordului a învins selecţionata Sudului cu scorul de 125-122 (30-35, 33-34, 31-26, 21-27), miercuri seara, în All Star Game, meciul vedetelor din Liga Naţională de baschet masculin, în 'Arena Sepsi' din Sfântu Gheorghe. Sudul a evoluat mai bine în prima jumătate a meciului şi după 20 de minute conducea cu 69-63. Echipa Nordului a revenit şi a reuşit să îşi apropie victoria, după ce scorul era egal, 120-120, cu 73 de secunde înainte de final. Diaz (3 puncte) şi Kuti (2) au adus victoria echipei Nordului.

* ACS Agroland Timişoara a învins-o pe CSM Târgovişte cu scorul de 3-1 (15-25, 30-28, 25-18, 25-21), miercuri seara, în deplasare, în etapa a 16-a a Diviziei A1 la volei feminin. Bacşiş a fost cea mai bună de la oaspete, cu 23 de puncte, dar o evoluţie bună a avut şi Lakovic, cu 17 puncte. Cele mai bune de la echipa din Târgovişte au fost Collar (21 p), Fairs (19) şi Souza-Ziegler (19).

* CSA Steaua Bucureşti, liderul Diviziei A1 la volei masculin, a fost învinsă acasă de CS Arcada Galaţi cu scorul de 3-1 (25-14, 14-25, 25-19, 26-24), miercuri, într-un meci din etapa a 20-a. Bala, cu 17 puncte, a fost cel mai bun de la Arcada, alături de Spînu, 13 puncte. Cubrilo (13 p) şi Matei (10) s-au remarcat de la CSA Steaua.

* Echipa feminină unită de hochei pe gheaţă a Coreei a reuşit miercuri primul gol la Jocurile Olimpice de la PyeongChang. Coreea a pierdut cu 1-4 întâlnirea din grupa B cu Japonia, izbutind golul de onoare în repriza secundă prin Randi Heesoo Griffin. Celelalte două partide pe care le-au jucat în grupă, coreencele le-au pierdut fără a marca vreun gol, la scor identic, 0-8, atât cu Elveţia cât şi cu Suedia.

* Germania ocupă primul loc în clasamentul pe medalii după şase zile de la debutul Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, la finalul zilei de miercuri, cu 7 medalii de aur, 2 de argint şi 3 de bronz. Podiumul este completat de Olanda (5-4-2) şi de Statele Unite (4-1-2).

* Ciclistul francez Thomas Boudat (Direct Energie) a câştigat miercuri la sprint prima etapă din Ruta del Sol şi a îmbrăcat tricoul de lider la Granada (Spania), în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) a încheiat în pluton la revenirea sa controversată în competiţie, relatează AFP.

* Echipa engleză Liverpool este ca şi calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a surclasat-o pe FC Porto cu scorul de 5-0, în deplasare, în prima manşă din optimile de finală ale competiţiei. Senegalezul Sadio Mané a reuşit un hat-trick (25, 53, 85), celelalte goluri ale cormoranilor fiind semnate de egipteanul Mohamed Salah (29) şi de brazilianul Roberto Firmino (69).

* Real Madrid a învins-o greu pe Paris Saint-Germain, cu scorul de 3-1, miercuri seara, pe Santiago Bernabeu, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. PSG a deschis scorul la Madrid prin Adrien Rabiot (33), dar campioana en titre a egalat în finalul primei reprize, prin Cristiano Ronaldo (45), din penalty. Real Madrid a reuşit să se desprindă pe tabelă abia în finalul partidei, când au marcat Ronaldo (83) şi Marcelo (86).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel