Știrile dimineții - sinteza Sport, luni 29 octombrie 2018

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de azi luni 29 octombrie 2018.

* Tenismanul român Marius Copil a fost învins în două seturi, 7-6 (7/5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, duminică, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro.

* Tenismanul român Marius Copil, care a jucat duminică finala turneului ATP 500 de la Basel, a afirmat că speră ca această performanţă să fie doar începutul unui nou drum pentru el. Sper să fie doar începutul unui nou drum pentru mine. Un drum pe care mi l-am dorit şi pentru care am muncit atât de mult, a scris Copil pe contul său de Instagram după finala pierdută în faţa legendarului Roger Federer.

* CFR Cluj a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-1 (1-0), duminică seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii I de fotbal. Campioana a deschis scorul prin Billel Omrani (14), dar gazdele au reuşit egalarea Florin Ştefan (81), după ce echipa clujeană rămăsese în zece oameni, croatul Mate Males fiind eliminat (64) pentru o intrare periculoasă la Ibrahima Tandia.

* Dunărea Călăraşi a terminat la egalitate cu Gaz Metan Mediaş, 0-0, duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 13-a a Ligii 1 de fotbal. Gaz Metan a avut mai multe ocazii de gol decât Dunărea în acest meci, însă niciuna dintre formaţii nu a reuşit să fructifice şansele create.

* Atacantul român Claudiu Keşeru a marcat două goluri pentru Ludogoreţ Razgrad, care a învins-o în deplasare pe Septemvri Sofia cu scorul de 4-1, duminică, în etapa a 13-a a campionatului de fotbal al Bulgariei. Keşeru a înscris în min. 74 şi 78, celelalte goluri ale campioanei fiind reuşite de Jakub Swierczok (46) şi Wanderson (89). Sofioţii deschiseseră scorul pri Asen Ceandarov (7).

* Selecţionata României a fost învinsă cu 31-21 (12-9) de reprezentativa Franţei, campioana mondială en titre, într-o partidă din Grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European de handbal masculin din 2020, disputată duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

* SCM Râmnicu Vâlcea a învins-o în deplasare pe HC Dunărea Brăila, cu scorul de 31-27 (17-13), duminică, într-un meci din etapa a 7-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

* România nu a obţinut nicio medalie la Campionatele Mondiale de lupte de la Budapesta, după ce Vlad Mariea a fost învins, duminică, în recalificările cat. 77 kg, la greco-romane. Mariea a trecut în primul tur al calificărilor de lituanianul Paulius Galkinas, dar apoi a fost întrecut de uzbecul Bilan Nalghiev, ratând calificarea în finala pentru bronz.

* Echipa României a ocupat locul 13 în calificările feminine din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (Qatar), cu 153,763 puncte. Singura gimnastă română calificată într-o finală este Denisa Golgotă, care va evolua în lupta pentru medalii la individual compus, după ce s-a clasat pe 19 în calificări, cu 52,765 puncte. Finala feminină de la individual compus va avea loc joi 1 noiembrie, de la ora 15,00.

* Corona Braşov a învins-o pe UTE cu scorul de 5-2 (2-0, 2-1, 1-1), duminică, la Budapesta, într-un meci din Erste Liga la hochei pe gheaţă. * Campioana CSM CSU Oradea a fost învinsă de SCM U Craiova cu scorul de 92-78 (21-15, 21-15, 20-16, 30-32), duminică, în Bănie, într-o partidă din etapa a patra a Ligii Naţionale de baschet masculin.

* Campioana ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe a învins-o categoric pe CS Universitatea Cluj, cu scorul de 97-65 (22-18, 26-15, 20-17, 29-15), duminică, în deplasare, într-o partidă din etapa a patra a Ligii Naţionale de baschet feminin.

* Echipa Arsenal Londra a făcut primul pas greşit după o serie de unsprezece succese consecutive în toate competiţiile, fiind ţinută în şah, 2-2, pe terenul concitadinei Crystal Palace, duminică, într-o partidă din etapa a 10-a a campionatului de fotbal al Angliei. Gazdele au marcat ambele goluri din lovituri de la 11 m, transformate de căpitanul Luka Milivojevic, în minutele 45 şi 83, în timp ce pentru 'tunari' au marcat Granit Xhaka (51) şi Aubameyang (56).

* FC Barcelona a învins-o fără drept de apel, cu scorul de 5-1, pe 'eterna rivală 'Real Madrid, în marele derby al fotbalului spaniol, 'El Clasico', disputat duminică pe stadionul Camp Nou, în cadrul etapei a 10-a din Primera Division. Chiar şi fără starul Lionel Messi (accidentat), Barca a dominat cu autoritate întâlnirea, impunându-se prin tripla uruguayanului Luis Suarez (30 - din penalty, 75, 83) şi reuşitele lui Philippe Coutinho (11) şi Arturo Vidal (87). Golul de onoare al madrilenilor a fost reuşit de Marcelo (50).

* Echipa Manchester United a învins la limită pe teren propriu, cu scorul de 2-1, formaţia Everton, într-o partidă din cadrul etapei a 10-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată duminică seara. Golurile învingătorilor au fost marcate de francezii Paul Pogba (27) şi Anthony Martial (49), Everton reducând din handicap prin islandezul Gylfi Sigurdsson, care a transformat o lovitură de la 11 m în minutul 77.

* Tenismanul sud-african Kevin Anderson, numărul 8 mondial, a câştigat duminică turneul ATP de la Viena, dotat cu premii totale în valoare de 2.198.250 euro, în finala căruia l-a învins în două seturi, 6-3, 7-6 (7/3), pe japonezul Kei Nishikori (nr.11). Finalist la Wimbledon în acest an, Anderson (32 ani) şi-a asigurat calificarea la Turneul Campionilor de la Londra în urma victoriei din capitala austriacă. El este primul sud-african care va participa în ultimii 23 de ani la competiţia de final de sezon din circuitul ATP, după Wayne Ferreira, care a reuşit această performanţă în 1995.

* Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat pentru a cincea oară în cariera sa titlul de campion mondial de Formula 1, duminică, la finalul Marelui Premiu al Mexicului, încheiat cu victoria olandezului Max Verstappen (Red Bull). În vârstă de 33 ani, Hamilton l-a egalat cu această ocazie pe legendarul pilot argentinian Juan Manuel Fangio, cvintuplu campion mondial de Formula 1 în anii '50.

Vezi și: Lewis Hamilton, campion mondial pentru a cincea oară


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel