Știrile dimineții - sinteza sport. Luni, 12 noiembrie

Vî prezentîm sinteza știrilor din sport de luni, 12 noiembrie 2018.

* Dinamo şi FCSB au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 15-a a Ligii I de fotbal. Dinamo a deschis scorul prin Diogo Salomao (40 - penalty), după un fault comis de portarul Bălgrădean asupra lui Daniel Popa. FCSB a egalat imediat după pauză, prin Florin Tănase (48), care a reluat în plasă mingea respinsă de portarul panamez Jaime Penedo, la penalty-ul executat de Gnohere. Tănase a fost cel care a obţinut lovitura de pedeapsă, fiind faultat de panamezul Armando Cooper, după doar 36 de secunde de la reluare.

* Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Nicolae Dică, a declarat, duminică seara, într-o conferinţă de presă, că atacantul Harlem Gnohere nu merita să fie eliminat în derby-ul cu Dinamo (scor final 1-1), precizând că formaţia sa putea să câştige dacă rămânea în 11 jucători.

* Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, duminică seara, într-o conferinţă de presă, că şi-ar fi dorit să câştige derby-ul cu FCSB, încheiat la egalitate, scor 1-1, mai ales că adversarii nu şi-a creat nicio ocazie. El a anunţat, duminică seara, că gruparea alb-roşie va mai transfera în perioada următoare doi atacanţi şi posibil un fundaş central. 'Sunt doi atacanţi care vor semna mâine (n.r. - luni), plus cei trei care au venit, sper să aducă un plus pentru echipă. Este un italian care m-a convins şi mai este unul, tot străin. Tade (n.r. - Gregory Tade)? Nu ştiu, e un jucător cu care am lucrat, pe care îl cunosc şi care s-a obişnuit cu România. Şi care vine cu ambiţie să lucreze cu mine. O să vedeţi. Ne mişcăm şi sper ca după aceste două săptămâni de pauză să arătăm mult mai bine decât am făcut-o la meciul de azi cu FCSB', a spus el.

* Fotbalistul nigerian Simon Terwase Zenke a declarat, duminică seara, că se bucură de faptul că a debutat la Dinamo chiar în derby-ul cu FCSB (scor 1-1), precizând că fanii noii sale echipe sunt fantastici. 'A fost un meci important pentru club. Eu nu ştiam dacă voi intra, sper că am făcut o impresie bună. Mă bucur însă că am debutat la Dinamo într-un derby. Fanii dinamovişti sunt fantastici. Am auzit vorbindu-se de ei, am văzut imagini şi pe YouTube, dar să văd cu ochii mei... a fost ceva incredibil. Situaţia nu e tocmai bună în clasament, antrenorul m-a adus aici ca să ajut. El m-a contactat şi m-a convins să vin la Dinamo. Mă bucur că am ales Dinamo pentru că am văzut atmosfera creată de fani. A fost ceva incredibil, aşa că nu îmi doresc decât să îi fac mândri de mine pe fanii dinamovişti', a spus el.

* Portarul echipei de fotbal FCSB, Cristian Bălgrădean, a declarat, duminică seara, că e păcat că formaţia sa nu a câştigat derby-ul cu Dinamo (scor 1-1) şi nu a profitat de rezultatele de egalitate obţinute în această etapă de adversarele la titlu, CFR Cluj şi Universitatea Craiova. 'Este un rezultat echitabil ţinând cont că am jucat cu un om în minus atâta timp. Dar au fost momente în care am crezut chiar că putem câştiga. Foarte multe ocazii nu au avut cei de la Dinamo. În prima repriză a avut Popa o ocazie, apoi a fost penalty-ul şi în repriza a doua au avut multe centrări, dar nu ocazii clare. E păcat că nu am reuşit să profităm de rezultatele de egalitate ale celorlalte echipe. Lupta la titlu rămâne în continuare strânsă, suntem acolo noi, CFR Cluj şi Craiova', a spus Bălgrădean.

* Fotbalistul echipei FCSB, Alexandru Stan, a declarat, duminică seara, că îşi doreşte ca şi formaţia Dinamo să se califice în play-off-ul Ligii I deoarece derby-urile sunt partide spectaculoase. 'Având în vedere că am jucat în 10 oameni, 1-1 e un rezultat bun pentru noi. Mă bucur că nu am mâncat bătaie. E primul meu derby în calitate de jucător la FCSB. Sunt un pic supărat, aveam nevoie de toate cele trei puncte pentru că celelalte echipe s-au încurcat etapa asta. Dar Dinamo a controlat jocul în prima repriză. Noi am jucat însă mai bine în 10 decât în 11. Acum mergem mai departe, ce să facem? Îmi doresc ca şi Dinamo să intre în play-off, aceste derby-uri sunt frumoase', a afirmat el.

* Galeria echipei de fotbal Dinamo a marcat la derby-ul cu FCSB, printr-o coregrafie specială, împlinirea a 100 de ani de la 11 noiembrie 1918, dată cunoscută ca Ziua Armistiţiului în care reprezentanţii Antantei şi Puterilor Centrale au pus capăt Primului Război Mondial. Peluza Cătălin Hîldan a afişat înainte de începerea partidei desfăşurată pe Arena Naţională din Capitală un colaj 3D de mari dimensiuni reprezentând personaje istorice, un vultur cu o cruce în cioc şi un soldat român dintr-o pictură a lui Nicolae Grigorescu.

* Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat, duminică, la Vaslui că îşi doreşte amenajarea mai multor terenuri sintetice de fotbal în ţară, în parteneriat cu autorităţile locale. Oficialul FRF a subliniat necesitatea existenţei unei infrastructuri corespunzătoare, care să le permită copiilor să se pregătească la un nivel mulţumitor, pentru a fi competitivi.

* Meciul dintre echipele FC Hermannstadt şi FC Botoşani, din etapa a 15-a a Ligii 1 la fotbal, programat iniţial să se dispute duminică, 11 noiembrie, de la ora 17,30, la Târgu Mureş, a fost reprogramat pentru ziua de luni, 12 noiembrie, de la ora 14,00, informează LFP.

* CSM Bucureşti a învins cu scorul de 34-28 (17-10) echipa maghiară FTC Rail Cargo Hungaria, duminică, în deplasare, într-un meci din Grupa D a Ligii Campionilor la handbal feminin.

* Dinamo Bucureşti, campioana en titre, a terminat la egalitate cu Potaissa Turda, 27-27 (13-14), duminică, în deplasare, într-o partidă din etapa a 9-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

* Naţionala de hochei pe gheaţă a României a ocupat locul 4 la turneul Baltic Cup Challenge, de la Vilnius (Lituania), după ce a fost învinsă în finala mică de echipa belarusă Metalurg Jlobin cu scorul de 4-3.

* Echipele SCM U Craiova şi U-Banca Transilvania Cluj au obţinut victorii, duminică, în Liga Naţională de baschet masculin. U-BT Cluj a învins campioana CSM CSU Oradea cu scorul de 72-69, în deplasare. SCM U Craiova a dispus de BCMU FC Argeş Piteşti cu 99-89, în Bănie.

* Echipa Cehiei a câştigat pentru a şasea oară competiţia feminină Fed Cup, întrecând în finală Statele Unite cu 3-0, duminică la Praga. În duelul liderilor celor două echipe, Katerina Siniakova a adus cehoaicelor punctul victoriei, întrecând-o pe Sofia Kenin cu 7-5, 5-7, 7-5, la capătul unui meci de 2h şi 11 minute.

* Tenismanul sud-african Kevin Anderson, nr.6 mondial, a debutat cu o victorie în meciul inaugural al celei de-a 49-a ediţii a Turneului Campionilor, întrecându-l cu 6-3, 7-6 (12/10) pe austriacul Dominic Thiem (nr.8), duminică la Londra, în cadrul Grupei 'Lleyton Hewitt'.

* FC Barcelona, liderul campionatului de fotbal al Spaniei, a înregistrat o înfrângere surprinzătoare în faţa echipei Betis Sevilla, 4-3 pe propriul teren, duminică, într-un meci din etapa a 12-a, în ciuda dublei reuşite de căpitanul Lionel Messi, revenit după o accidentare. Barcelona nu mai pierduse de 42 de meciuri consecutive în campionat pe Camp Nou, dar această serie s-a încheiat prin jocul excelent făcut de Betis, locul 15 în clasament înaintea acestei partide, care a înscris prin Junior (min.20), Joaquin (min.34), Giovani Lo Celso (min.72) si Sergio Canales (min.83). Messi (min.68 din penalty, 90+2) si Arturo Vidal (min.80) au redus scorul în van, în timp ce Ivan Rakitic a fost eliminat pentru al doilea cartonas galben (min.82).

* Mijlocaşul rus Andrei Arşavin şi-a anunţat retragerea din activitatea fotbalistică, el disputând duminică ultimul său meci de campionat sub culorile clubului kazah Kairat Almatî, informează cotidianul L'Equipe. Arşavin, în vârstă de 37 de ani, care a purtat de 75 de ori tricoul naţionalei Rusiei, evoluând în cursul carierei şi la cluburi precum Arsenal Londra şi Zenit Sankt Petersburg, va mai disputa finala Cupei Kazahstanului, programată pe 24 noiembrie, înainte de a se consacra carierei de antrenor.

* Gian Piero Ventura a demisionat, duminică, din funcţia de antrenor al echipei Chievo Verona după egalul, 2-2, cu Bologna, din etapa a 12-a a Campionatului Italiei, informează cotidianul L'Equipe. Ventura nu a rămas decât o lună pe banca tehnică a lui Chievo, el fiind numit în funcţie pe data de 10 octombrie. * Manchester City a câştigat derby-ul cu Manchester United, impunându-se cu scorul de 3-1, duminică, în ultimul meci din etapa a 12-a a Campionatului de fotbal al Angliei, revenind pe primul loc în Premier League. Campionii en titre s-au impus graţie golurilor înscrise de David Silva (min.12), Sergio Aguero (min.48) şi Ilkay Gundogan (min.86), în timp ce United a redus ecartul graţie unui penalty transformat de Anthony Martial (min.58).

* Pilotul britanic Lewis Hamilton, care îşi asigurase titlul la Formula 1 în Mexic, a câştigat duminică Marele Premiu al Braziliei, a 20-a şi penultima etapă a Campionatului Mondial, victorie care a permis, totodată, echipei Mercedes să câştige titlul mondial la constructori. Hamilton, care a obţinut a 72-a victorie din carieră, a fost cronometrat pe circuitul Interlagos din Sao Paulo cu timpul de 1h 27 min. 09 sec. 066/1000 (305,099 km), fiind urmat de olandezul Max Verstappen (Red Bull), la 1 sec. 469/1000, şi de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari), la 4 sec. 764/1000.

Vezi și: Dinamo-FCSB. Dică: I-aţi mai văzut pe Dinamo să joace aşa?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel