Știrile dimineții - sinteză Sport, 31 octombrie 2018

Vă prezentăm sinteza știrilor dimineții din sport, de azi, miercuri, 31 octombrie 2018.

* CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la volei feminin, marţi, după ce a învins echipa cehă VK UP Olomouc cu scorul de 3-0 (27-25, 25-20, 25-23), la Sibiu, în manşa secundă din turul al doilea preliminar. Vicecampioana României şi a Europei a obţinut victoria într-o oră şi 20 de minute, după ce câştigase şi în prima manşă, cu scorul de 3-2. Ioana Maria Baciu, cu 16 puncte, a fost cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de Darko Zakoc. Americanca Sonja Newcombe a contribuit cu 12 puncte, iar sârboaica Maja Aleksic cu 10 puncte la victoria formaţiei ardelene.

* Universitatea Craiova, deţinătoarea trofeului, s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, marţi seara, după ce a învins în deplasare formaţia de liga a treia Turris-Oltul Turnu Măgurele cu scorul de 4-1 (0-1). Universitatea a făcut o primă repriză foarte slabă, cu un joc lent, previzibil şi neinspirat, iar echipa gazdă a reuşit să deschidă scorul prin Alexandru Fotescu (33), după o greşeală a fundaşului ghanez Isaac Donkor. Formaţia din Bănie a revenit de la vestiare cu o altă atitudine şi a marcat de două ori în primele şase minute, prin Donkor (49), la primul său gol pentru Universitatea, şi Nicuşor Bancu (51). Craiovenii au controlat restul partidei şi au mai punctat de două ori spre final, prin noul-intrat Andrei Burlacu (79) şi Alexandru Cicâldău (88).

* FC Hermannstadt s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, marţi, după ce a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 3-0 (1-0), pe teren propriu, la Târgu Mureş, în primul meci din optimile de finală. FC Hermannstadt, finalista ediţiei trecute a competiţiei, s-a impus prin golurile marcate de congolezul Michael Jordan Nkololo (38), după o greşeală a portarului Dinu Moldovan, de Petrişor Petrescu (51 - penalty), în urma unui henţ comis în propriul careu de atacantul belgian de origine congoleză Nathan Kabasele, şi de capverdianul Kuca (90+1), la debutul său în formaţia sibiană.

* FC Viitorul Constanţa s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins formaţia Poli Iaşi cu scorul de 5-3, la loviturile de departajare, după miezul nopţii de marţi spre miercuri, în Copou, într-un meci în care scorul a fost egal, 2-2, atât după 90 de minute, cât şi după 120 de minute. FC Viitorul a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Ianis Hagi (16 - penalty), în urma unui fault comis asupra sa de Andrei Sin, şi de Alexandru Măţan (39), din foarfecă. Ieşenii au revenit după pauză, marcând prin olandezul Moussa Sanoh (55) şi prin Cosmin Frăsinescu (75), egalarea venind într-un moment în care gazdele jucau în zece oameni, după ce Andrei Cristea a fost eliminat în min. 72 pentru proteste. Cristea fusese introdus pe gazon în min. 56. La loviturile de departajare, pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi au transformat Hagi jr, Ciobanu, Achim, Casap şi Houri, iar de la ieşeni au înscris Platini, Qaka şi Bădic, iar Ndongala a şutat în bară.

* Naţionala de futsal a României a învins formaţia Spaniei, vicecampioană europeană, cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, într-un meci amical disputat în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal. Unicul gol al partidei a fost înscris de veteranul Mimi Stoica (30), dintr-o pasă furnizată de brazilianul naturalizat Felipe Oliveira.

* Favoritele s-au impus marţi în prima zi a turneului WTA Elite Trophy de la Zhuhai (China), dotat cu premii totale de 2.349.363 dolari. În grupa A, rusoaica Daria Kasatkina, principala favorită, a câştigat destul de greu în faţa chinezoaicei Qiang Wang, favorită nr.11, în trei seturi, 6-1, 2-6, 7-5. În grupa D, belgianca Elise Mertens, favorită nr. 4, a trecut de estoniana Anett Kontaveit, a zecea favorită, în două seturi, 6-3, 6-1.

* Tenismanul elveţian Roger Federer, sosit marţi în capitala Franţei, a confirmat că va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, unde a jucat ultima oară în 2015, scrie AFP. 'Prefer să joc nişte meciuri decât să rămân la antrenament, cât timp nu mi se pare că risc din punct de vedere fizic cu gândul la Londra', unde va avea loc turneul Campionilor între 11-18 noiembrie, a explicat într-o conferinţă de presă jucătorul cu 20 de victorii în turnee de Mare Şlem.

* Jucătorul grec de tenis Stefanos Tsitsipas, nr. 16 mondial şi favorit nr. 14, a fost eliminat marţi în turul al doilea al turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Paris, dotat cu premii totale de 4.872.105 euro, fiind învins în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, de bosniacul Damir Dzumhur, locul 52 în ierarhia internaţională. Într-un alt meci din turul secund, rusul Karen Hacianov l-a eliminat pe australianul Matthew Ebden după ce acesta din urmă a abandonat la scorul de 6-2, 2-0 pentru Hacianov.

* Un tribunal din oraşul Cotonou (statul Benin) a condamnat la închisoare un număr de zece fotbalişti care au minţit în privinţa vârstei pe care o au, după ce naţionala Under 17 a acestei ţări a fost exclusă de la Cupa Africii pe Naţiuni 2019 pentru această categorie de vârstă. Potrivit AFP, fostul preşedinte al Federaţiei de fotbal din Benin, Anjorin Moucharaf, a fost condamnat la 12 luni de închisoare, dintre care două luni cu executare. Moucharaf mai fusese arestat şi în iulie 2011 din cauza unor fraude financiare, dar a fost ulterior pus în libertate.

* Criticile aduse Agenţiei Naţionale Antidoping (WADA/AMA) de sportivi şi de agenţii naţionale antidoping, după reintegrarea Rusiei, vizează slăbirea instituţiei, a declarat marţi pentru AFP directorul general al acestei instanţe, elveţianul Olivier Niggli. AMA a ridicat pe 20 septembrie suspendarea Agenţiei ruse antidoping (RUSADA), impunând două condiţii stricte: accesul la baza de date electronică a laboratorului din Moscova înainte de 31 decembrie şi reexaminarea eşantioanelor cerute de AMA înainte de 30 iunie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel