Știrile dimineții - sinteza sport 13 noiembrie 2018

Vă prezentăm principalele știri din sport de marți 13 noiembrie 2018.

* Campionatele Mondiale de lupte Under 23 au început, luni, la Sala Polivalentă din Bucureşti, în prezenţa preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Lupte (UWW), Nenad Lalovic, competiţia urmând să se încheie duminică, 18 noiembrie. Preşedintele Nenad Lalovic, care este membru al Comitetului Internaţional Olimpic şi component al Comitetul Director al CIO, s-a arătat foarte mulţumit de organizarea în premieră la Bucureşti a Campionatelor Mondiale U23. El a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că această competiţie, aflată doar la a doua ediţie, se bucură de un real succes în rândul federaţiilor naţionale.

* Sportivul român Mihai Mihuţ va evolua marţi într-una din finalele pentru bronz la cat. 63 kg, la greco-romane, la Campionatele Mondiale de lupte Under-23, care au loc în Sala Polivalentă Ioan Kunst-Ghermănescu din Bucureşti. Mihuţ, campion european anul acesta, l-a învins în optimi pe rusul Magomed Nazirovici Magomedov, în sferturi a trecut de armeanul Slavik Galstian, dar a fost învins în semifinale de moldoveanul Alexandru Biciu. În meciul pentru bronz, Mihuţ îl va înfrunta pe învingătorul dintre kirghizul Tinar Şarşenbekov şi uzbecul Turabek Tirkaşev.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat luni că Arena Naţională va fi închisă pentru competiţiile sportive până la remedierea stării gazonului, ea menţionând, totodată, că acest proces ar putea dura două - trei luni. 'Având în vedere starea precară a gazonului, am luat hotărârea de a închide Arena Naţională, pentru toate competiţiile sportive, pe durata remedierii gazonului', a anunţat Firea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Municipalităţii.

* CS Rapid Bucureşti a învins-o pe CS Municipal Alexandria cu scorul de 61-43 (20-13, 7-8, 13-10, 21-12), luni, în Sala Rapid, într-un meci din Liga Naţională de baschet feminin. Raluca Matei a fost cea mai bună jucătoare a Rapidului, cu 17 puncte şi 16 recuperări, în timp ce Alexandra Lupusavei a reuşit 14 p, 3 rec, 4 pase decisive.

* Fostul campion olimpic Gheorghe Berceanu şi-a lansat volumul biografic intitulat 'Hercule de buzunar 48 kg de aur', luni, cu ocazia începerii Campionatelor Mondiale de lupte rezervate sportivilor sub 23 de ani, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 12-18 noiembrie. Medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972, Berceanu s-a arătat bucuros de faptul că lansarea cărţii sale a avut loc în prezenţa preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Lupte (UWW) Nenad Lalovic, aflat la Bucureşti în aceste zile.

* Gaz Metan Mediaş a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 2-0 (2-0), luni seara, pe teren propriu, în ultima partidă din etapa a 15-a a Ligii I de fotbal. Medieşenii s-au impus prin golurile marcate de Boubacar Fofana (10) şi Marius Constantin (40 - penalty). * Echipa ASU Poli Timişoara a pierdut luni seara meciul cu Sportul Snagov, 1-2 (1-2) pe teren propriu, în epilogul etapei a 16-a a Ligii a 2-a de fotbal. Rezultatul final a fost practic consfinţit în primele 45 de minute. După ce Dănuţ Bilia a deschis scorul pentru gazde în minutul 10, tot el i-a ajutat pe oaspeţi să egaleze 5 minute mai târziu când a reuşit un autogol. Oaspeţii au punctat apoi, în minutul 29 prin Dragoş Huiban, stabilind scorul partidei.

* ACSH Gheorgheni a învins-o pe CSHC Marton Aron cu scorul de 6-1 (2-0, 1-0, 3-1), luni, la Cârţa, în deplasare, în Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă. Pentru CSHC Marton Aron a punctat Oliver Gecse, iar golurile învingătorilor au fost reuşite de Vladislav Karpus (două), Maxim Veşutkin, Robert Timaru, Hunor Elekes şi Csaba Daradics.

* Pugilistul român Andrei Arădoaie s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale cat. 81 kg, la Campionatele de box ale Uniunii Europene, care au loc la Valladolid (Spania). Arădoaie, campion european under-22, l-a învins la puncte (5-0) pe slovenul Denis Lazar, iar în sferturi va boxa cu Umar Dzambekov (Austria), care s-a impus la puncte în faţa italianului Federico Antonaci, meci programat miercuri.

* Massimiliano Allegri, tehnicanul lui Juventus Torino, a primit trofeul Panchina d'Oro ('Banca de aur'), rezervat celui mai bun antrenor al sezonului 2017-2018 în Serie A, a anunţat luni Federaţia italiană de fotbal (FIGC). Max Allegri a obţinut 17 voturi şi a fost urmat de Maurizio Sarri (Napoli) şi Simone Inzaghi (Lazio), cu câte opt voturi. Sarri a semnat în vară cu Chelsea.

* Mijlocaşul Paul Pogba şi atacantul Anthony Martial, fotbaliştii lui Manchester United, s-au accidentat şi vor rata meciul Franţei cu Olanda, care va avea loc vineri la Rotterdam, a anunţat AFP. Pogba şi Martial au sosit luni la Clairefontaine, unde 'les Bleus' pregătesc întâlnirea de vineri, dar medicul echipei naţionale a stabilit că ei nu sunt apţi de joc. Primul are o leziune musculară la coapsa stângă, al doilea, o problemă la aductori, a precizat Federaţia franceză de fotbal (FFF). Cei doi, care vor pierde şi amicalul cu Uruguay de pe 20 noiembrie, au fost puşi la dispoziţia echipei de club.

* Lionel Messi, atacantul echipei FC Barcelona, câştigător al trofeului Pichichi care recompensează golgheterul campionatului Spaniei în sezonul 2017-2018, ales de asemenea de suporteri cel mai valoros fotbalist din Primera Division, a declarat că La Liga 'este mai competitivă ca oricând', relatează EFE. 'La Liga este mai competitivă ca oricând. Nimic nu este uşor, oricine poate câştiga împotriva oricui şi asta e un lucru bun pentru La Liga şi pentru spectatori', a declarat luni Messi la Barcelona, cu ocazia primirii celor două distincţii, acordate de ziarul Marca.

* Curtea de apel din oraşul Antwerp a decis recuzarea judecătorului de instrucţie Joris Raskin, aflat la originea întregii anchete despre corupţia şi spălarea de bani din fotbalul belgian, a anunţat radioteleviziunea RTBF. În acest dosar sunt inculpate peste 20 de nume cunoscute din fotbalul belgian. În spatele gratiilor mai sunt şapte persoane, printre care agenţii de jucători Dejan Veljkovic, Mogi Bayat sau arbitrul Bart Vertenten.

* Naţionalele de rugby ale Canadei şi Germaniei au obţinut victorii în prima etapă a barajului de calificare la Cupa Mondială din 2019 din Japonia, care are loc în Franţa. Pe Stade Delord din Marsilia, canadienii au trecut cu 65-19 (27-12) de Kenya, nord-americanii reuşind nu mai puţin de zece eseuri, şase transformate, şi fructificarea unei lovituri de penalitate. Africanii au izbutit la rândul lor trei eseuri, din care doar două transformate.

* Jucătorul german de tenis Alexander Zverev (nr. 5 ATP) a câştigat luni în două seturi, 7-6 (5), 7-6 (1), partida cu croatul Marin Cilic (7 ATP) din grupa 'Guga Kuerten' de la Turneul Campionilor care are loc la Londra. Zverev a bifat astfel a şasea victorie în faţa croatului, care nu are decât un succes în faţa tânărului jucător german. În cele patru participări la acest turneu, Cilic nu a ajuns niciodată în semifinale.

* Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, l-a învins pe americanul John Isner cu 6-4, 6-3, luni seara, la Londra, într-un meci din cadrul Grupei Guga Kuerten a Turneului Campionilor, Nitto ATP Finals, dotat cu premii totale de 8,5 milioane dolari. Djokovic s-a impus într-o oră şi 13 minute în faţa lui Isner, care s-a calificat pentru finala circuitului ATP, la care participă cei mai buni opt jucători ai anului, după accidentarea spaniolului Rafael Nadal.

* Haile Gebrselassie, legenda atletismului etiopian, a demisionat din funcţia de preşedinte al Federaţiei de profil din ţara sa, scrie AFP, care citează media apropiate de guvern. Gebrselassie, 45 de ani, dublu campion olimpic la 10.000 m la Atlanta (1996) şi Sydney (2000) şi deţinător a numeroase recorduri mondiale la fond, semifond şi maraton, a invocat ca motiv al gestului său un incident apărut la o competiţie desfăşurată săptămâna trecută, însă nu a detaliat aspecte din acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel