Ştirile dimineţii, marţi 13 februarie, sport

Vă prezentăm o sinteză a celor mai importante ştiri ale ultimelor ore din sport.

* Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reuşit o victorie superbă în faţa rusoaicei Maria Şarapova, cu 4-6, 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3,1 milioane dolari. Niculescu, care e pregătită la acest turneu de Victor Crivoi, şi-a asigurat un cec de 17.325 dolari şi 90 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind probabil Magdalena Rybarikova (Slovacia), care va juca în primul tur cu Fatma Al Nabhani (Oman).

* Dinamo Bucureşti a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 4-3 (0-0), luni seara, în deplasare, în ultimul meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Dinamo a obţinut o victorie foarte preţioasă în lupta pentru calificarea în play-off, toate cele şapte goluri fiind marcate în repriza secundă. Dinamo a început în forţă şi a deschis scorul după pauză, prin slovacul Adam Nemec (47), care a marcat cu capul, pe spate, din centrarea lui Romera. Portughezul Diogo Salomao (58) a majorat diferenţa, dar ilfovenii au redus din ecart prin micuţul Claudiu Bumba (69), care a înscris cu capul, după o minge revenită din bara transversală la şutul lui Nivaldo. Peste doar două minute, Dinamo a refăcut diferenţa prin Gabi Torje (71). Concordia a marcat din nou, prin Cristian Bud (73), dar Daniel Popa (78) a mărit din nou avantajul dinamoviştilor. Andrei Marc (81) a înscris pentru Concordia, care însă nu a mai găsit resurse să marcheze şi golul egalării.

* CSM Poli Iaşi a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol a fost marcat de Andrei Cristea (53).

* Naţionala de polo pe apă a României a fost învinsă cu scorul de 14-7 (4-3, 3-4, 3-0, 4-0) de Serbia, campioana europeană şi olimpică, luni seara, în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu din Oradea, într-un meci din preliminariile Ligii Mondiale.

* U-Banca Transilvania Cluj, deţinătoarea trofeului, o va înfrunta pe CSM CSU Oradea în finala Cupei României la baschet masculin, după victoriile obţinute în semifinalele de luni, jucate în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe. U-BT Cluj a trecut greu de BC SCM Timişoara, cu 77-75 (14-15, 22-21, 20-21, 21-18), la capătul unui meci echilibrat, cu un final dramatic. CSM CSU Oradea a dispus de CSM Steaua Eximbank cu 71-65 (18-18, 19-20, 15-14, 19-13). Şi acest meci a fost echilibrat, diferenţa fiind făcută în ultimul minut.

* Universitatea Cluj a învins-o la limită pe ASC Corona 2010 Braşov, cu scorul de 32-31 (16-16), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 16-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

* Echipa Red Bull a anunţat că îşi va prezenta monopostul pentru anul competiţional 2018 pe data de 19 februarie, înaintea primelor antrenamente oficiale în vederea noului sezon, programate pe circuitul Catalunya de lângă Barcelona, informează DPA.

* Mai mulţi jucători din naţionala de rugby a Franţei au fost audiaţi, în calitate de martori, luni dimineaţa, la Edinburgh, de poliţia scoţiană, într-un presupus caz de agresiune sexuală. După ce oamenii legii au fost sesizaţi că în centrul oraşului ar fi avut loc, luni dimineaţa, un astfel de incident, poliţia scoţiană a chemat la audieri mai mulţi martori, printre care şi jucători ai naţionalei Franţei care se aflau în zonă, pregătindu-se să se îndrepte spre aeroport, după partida de duminică cu ţara gazdă, din Six Nations.

* Jucătorii naţionalei de rugby a Angliei vor efectua în această săptămână antrenamente comune cu cei din naţionala Georgiei, în special pe pachetul de înaintare, Federaţia engleză de resort considerând că grămadă georgiană este poate cea mai bună din lume, scrie BBC.

* Finala Cupei Regelui 2018 dintre FC Barcelona şi FC Sevilla a fost programată pe 21 aprilie pe stadionul Metropolitano, noua arenă a echipei Atletico Madrid, care va găzdui astfel prima sa finală, a anunţat luni Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF).

* Liga greacă de fotbal a retras trei puncte clubului Olympiakos din cauza invadării terenului de joc de către suporterii săi din Pireu, după înfrângerea suferită în faţa lui AEK Atena (2-1) în etapa a 20-a. Clubul de şapte ori campion al Greciei a primit şi o amendă de 90.000 euro şi va trebui să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu, dintre care eternul derby cu Panathinaikos, cu porţile închise.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel