Ştirile dimineţii din SPORT

Iată principalele evenimente sportive care au marcat sfârşitul de săptămână. Se remarcă victoria României în faţa Canadei cu scorul de 3-1, duminică, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce cuplul Gabriela Dabrowski/Carol Zhao s-a impus cu 4-6, 6-1, 10-6 în meciul de dublu disputat cu perechea Ana Bogdan/Raluca Olaru.

* Tenismanul român Marius Copil a fost învins de bosniacul Mirza Basic cu 7-6 (6), 6-7 (4), 6-4, duminică, în finala turneului ATP de la Sofia, dotat cu premii totale de 501.345 euro. Copil (27 ani, 93 ATP), aflat la prima sa finală ATP din carieră, a trecut pe lângă cel mai mare rezultat al său, însă a trebuit să se recunoască învins în faţa unui adversar accesibil, la capătul unui meci care a durat două ore şi 19 minute.

* Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal al turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3,1 milioane dolari, duminică, după ce a dispus de germanca Andrea Petkovic cu 6-4, 6-1, în runda finală a fazei preliminare. Niculescu (30 ani, 99 WTA) s-a impus după o oră şi 37 de minute şi a egalat situaţia meciurilor directe cu Petkovic (30 ani, 98 WTA), 3-3.

* CS Universitatea Craiova a învins-o pe ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol al unei partide foarte disputate a fost marcat de brazilianul Gustavo (62), dintr-o lovitură liberă de la aproape 30 de metri.

* CSM Bucureşti a terminat la egalitate cu echipa rusă Rostov pe Don, 22-22 (11-12), duminică, în Sala Polivalentă Ioan Kunst Ghermănescu din Capitală, într-un meci din Grupa principală 1 a Ligii Campionilor la handbal feminin.

* HCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă neaşteptat de CSM Bistriţa, cu scorul de 26-21 (13-9), duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 16-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. HCM a pierdut al doilea meci la rând, după ce fusese întrecută săptămâna aceasta şi de SCM Craiova.

* CSA Steaua Bucureşti a învins-o pe CSM Făgăraş cu scorul de 32-23, duminică, la Chiajna, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. În alt meci, campioana Dinamo Bucureşti a remizat cu AHC Dobrogea Sud, 29-29, în Şoseaua Ştefan cel Mare, după ce la un moment dat a condus cu 21-11.

* U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, deţinătoarea trofeului, şi BC SCM Timişoara se vor înfrunta în a doua semifinală a Cupei României la baschet masculin, după victoriile obţinute, duminică, în sferturi, la turneul Final 8, găzduit de Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

* ASC Corona 2010 Braşov a învins-o pe SC Miercurea Ciuc cu scorul de 4-2 (1-1, 1-1, 2-0), duminică, pe Patinoarul Vakar Lajos din Miercurea Ciuc, într-un meci din faza a doua a competiţiei de hochei pe gheaţă Erste Liga. Corona o învinsese pe Sport Club şi vineri, la Braşov, cu 3-1.

* Fotbalistul român Dorin Rotariu a înscris pentru Excel Mouscron, dar echipa antrenată de Mircea Rednic a pierdut cu 4-3 duminică pe terenul lui Standard Liege, în etapa a 26-a a campionatului Belgiei.

* Tenismanul francez Lucas Pouille a câştigat duminică turneul ATP de la Montpellier (Franţa), dotat cu premii totale de 501.345 euro, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Richard Gasquet, cu 7-6 (2), 6-4. Pouille, 23 de ani, este cel mai bine clasat tenisman francez al momentului, fiind locul 17 în ierarhia mondială. El a câştigat acum primul său turneu ATP din acest an, după ce a obţinut trei victorii în 2017.

* Echipele Franţei şi Germaniei s-au calificat în semifinalele competiţiei feminine de tenis Fed Cup după ce s-au impus în acest weekend în faţa Belgiei, respectiv a Belarusului, de fiecare dată cu scorul de 3-2.

* Etapa a 27-a a campionatului de fotbal al Angliei a adus duminică un rezultat surprinzător, Manchester United, ocupanta locului 2, înclinându-se cu 1-0 pe terenul lui Newcastle United. Unicul gol a fost înscris de Matt Ritchie în minutul 65. Newcastle nu-i mai învinsese de cinci ani pe 'diavolii roşii', aminteşte Reuters.

* Barcelona, liderul autoritar al campionatului de fotbal al Spaniei, a reuşit doar un 0-0 acasă cu Getafe, într-un meci din etapa a 23-a. Cel mai bun jucător al întâlnirii a fost portarul oaspeţilor, Vicente Guaita. Brazilianul Philippe Coutinho, venit în această iarnă la Barca, a jucat până în minutul 62, când i-a cedat locul lui Andres Iniesta. Francezul Ousmane Dembele, achiziţionat de catalani la începutul sezonului, a fost introdus un minut mai târziu în locul lui Paco Alcacer.

* Inter Milano a reuşit prima sa victorie după opt meciuri în campionatul de fotbal al Italiei, 2-1 acasă cu Bologna, duminică, într-o întâlnire din etapa a 24-a. Golul victoriei a fost înscris de francezul Yann Karamoh, 19 ani, aflat la prima reuşită în Serie A.

* Nantes, cu portarul român Ciprian Tătăruşanu titular, a fost ţinută în şah acasă de Lille, 2-2, duminică, în etapa a 25-a a campionatului de fotbal al Franţei. Nantes ar fi meritat victoria în faţa unui adversar cu o exprimare deficitară, însă a fost trădată de pasivitatea fundaşilor săi, comentează presa din Hexagon.

* Naţionala de rugby a Scoţiei a învins-o pe cea a Franţei cu 32-26 (14-20), duminică, pe stadionul Murrayfield din Edinburgh, într-un meci din etapa a doua a Turneului celor Şase Naţiuni. Franţa a ajuns astfel la opt meciuri consecutive fără victorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel