Știrile dimineții din Sport - sinteza zilei, miercuri, 12 decembrie 2018

Vă prezentăm principalele știri din sport, sinteza dimineții de miercuri, 12 decembrie 2018.

* Simona Halep, numărul 1 în clasamentul WTA, şi Marius Copil (60 ATP) au fost desemnaţi, marţi seara, cei mai buni jucători de tenis ai României în 2018 în cadrul galei anuale organizate de Federaţia Română de Tenis (FRT). De asemenea, Irina Begu şi Horia Tecău au primit titlurile de 'Sportivul anului la dublu', în timp ce Mihaela Buzărnescu a fost desemnată 'Cea mai spectaculoasă ascensiune feminină'.

* Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a declarat, marţi seara, că îşi doreşte la un moment dat să câştige un titlu de Grand Slam la dublu mixt alături de Horia Tecău. 'Horia face jocul de dublu perfect. Eu alerg... de alergat, alerg destul de bine. Încerc să servesc cât pot de bine, dar nu e punctul forte pentru mine. Însă la retur spun eu că mă descurc. Când Horia e în faţă deja mă relaxez. Sper să se întâmple într-o zi să câştig şi un titlu de Grand Slam la dublu mixt, de ce nu? Pentru mine a fost un pic greu să joc dublu mixt pentru că mi-am dorit foarte mult să am rezultate la simplu. Acum însă poate se schimbă treburile, iar dacă Horia este de acord vom juca anul acesta şi dublu mixt', a spus ea.

* Jucătorul de tenis Horia Tecău a declarat, marţi seara, că visul său cel mare este să câştige alături de Simona Halep o medalie în concursul de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. 'Simona joacă foarte bine din spatele terenului, se mişcă foarte bine, e creativă în lovituri şi, nu în ultimul rând, e numărul 1 mondial. Până la urmă oricine intră în teren cu numărul 1 mondial simte lucrul ăsta. Mi-a făcut mereu plăcere să joc alături de ea la dublu mixt. De fiecare dată când am jucat am făcut-o bine. Am făcut şi primul antrenament împreună şi, bineînţeles, visul cel mare e să câştigăm împreună o medalie olimpică. Pentru asta e bine să jucăm nişte turnee împreună, iar oportunităţile sunt turneele de Grand Slam', a spus Tecău.

* Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie dramatică în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală 2 a Campionatului European - EHF EURO 2018 din Franţa. Tricolorele au obţinut o victorie foarte dificilă în faţa unei echipe deja eliminată din competiţie, după o primă repriză foarte slabă, dar păstrează prima şansă la calificarea în semifinale.

* Steaua Bucureşti a fost învinsă de formaţia croată PPD Zagreb, cu scorul de 31-24 (13-8), marţi seara, la Chiajna, în SEHA League la handbal masculin. Steaua a suferit a treia înfrângere consecutivă în competiţie, în faţa uneia dintre cele mai bune formaţii din ligă.

* CSM Târgu Mureş şi Phoenix CSU Galaţi au obţinut victorii, marţi, pe teren propriu, în Liga Naţională de baschet masculin. CS Municipal Târgu Mureş a surclasat-o pe CS Agronomia Bucureşti cu 111-63, iar CSM Phoenix CSU Galaţi a dispus de CSM Sighetu Marmaţiei cu 101-76.

* CSM Satu Mare şi CSM Târgovişte au câştigat meciurile susţinute în deplasare, marţi, în Liga Naţională de baschet feminin. Vicecampioana CS Municipal Satu Mare a întrecut-o pe FCC ICIM CSB Arad cu scorul de 66-52 (15-15, 21-19, 14-8, 16-10), în timp ce CSM Târgovişte a dispus de CS Universitatea Cluj cu 73-67 (13-20, 20-17, 22-15, 18-15

* ACSH Gheorgheni a învins-o în deplasare pe CSA Steaua Bucureşti, cu scorul de 9-1 (2-0, 6-1, 1-0), marţi, la Târgu Secuiesc, într-un meci din Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă. Pentru harghiteni au înscris Robert Timaru, Csaba Nagy, Zsolt Peter, Zsolt Kozma, Sandor Laszlo Barabas (2), Pavel Vorobiev, Hunor Csergo şi Maxim Veşutkin. Golul de onoare al steliştilor a fost reuşit de Dmitro Nimenko.

* Echipele FC Porto şi Schalke 04, deja calificate în optimi, au obţinut victorii, marţi seara, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor la fotbal. FC Porto a câştigat Grupa D după ce s-a impus la Istanbul cu scorul de 3-2 în faţa echipei locale Galatasaray. Schalke 04 a trecut de Lokomotiv Moscova cu 1-0, la Gelsenkirchen.

* Tottenham, PSG şi Liverpool s-au calificat, marţi seara, în optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după meciurile din ultima etapă a grupelor. Tottenham a remizat pe Camp Nou cu Barcelona, 1-1, rezultat înregistrat şi în meciul dintre Inter şi PSV, fapt care a dat câştig de cauză londonezilor. Liverpool a câştigat dramatic, cu 1-0, în faţa lui Napoli, prin golul lui Salah, oaspeţii având o mare ocazie prin Milik în minutele adiţionale.

* Selecţionata Norvegiei, deţinătoarea titlului, a surclasat echipa Olandei cu scorul de 29-16 (15-7), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală II a Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018, din Franţa. Scandinavele, după eşecuri cu Germania şi România în prima fază a grupelor, au început o cursă de recuperare, au aplicat prima înfrângere Olandei la această competiţie, dar sunt încă departe de calificarea în semifinale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel