Știrile dimineții din Sport - 4 octombrie

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport de astăzi, joi, 4 octombrie 2018.

* Dinamo Bucureşti a reuşit prima sa victorie în deplasare în acest sezon al Ligii Campionilor la handbal masculin, 32-31 (15-17) cu echipa finlandeză Riihimaen Cocks, la Vantaa, în Grupa D a competiţiei. În clasament, pe primul loc se află Orlen Wisla Plock, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de Dinamo, 6 p (4 j) şi Abanca Ademar Leon, 3 p (3 j). Dinamo va juca următorul meci pe 14 octombrie, acasă, cu Orlen Wisla Plock.

* AHC Dobrogea Sud a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 30-25 (16-14), miercuri, în Sala Sporturilor din Constanţa, într-un meci din etapa a 5-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Gazdele s-au desprins decisiv în ultimele 20 de minute ale partidei, producând vicecampioanei prima înfrângere din acest campionat.

* U-BT Cluj-Napoca a fost învinsă de echipa israeliană Ironi Ness Ziona cu scorul de 91-78 (25-18, 29-21, 17-17, 20-22), miercuri seara, în deplasare, în prima manşă din turul al doilea preliminar al FIBA Europe Cup la baschet masculin. Din echipa lui Mihai Silvăşan s-a remarcat tripleta Dykes - Moldoveanu - Marinov.

* Selecţionata de juniori a României a terminat la egalitate cu formaţia similară a Serbiei, 2-2 (0-0), miercuri, la Csakvar (Ungaria), în Grupa a 9-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-17 din 2019. Serbia a condus cu 2-0, prin dubla lui Danilo Miladinovic (55, 56), dar tricolorii antrenaţi de Daniel Mogoşanu au reuşit să egaleze după golurile înscrise de Ianis Stoica (63) şi Louis Munteanu (81). România a avut 8-2 la şuturi pe poartă.

* CSM Arcada Galaţi a întrecut-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-0, miercuri, în prima zi a turneului Cupa Arcada 2018 la volei masculin, găzduit de Sala Sporturilor Dunărea din Galaţi. Joi vor avea loc partidele Dinamo - VCM Piatra Neamţ (10,00) şi Arcada - VCM Piatra Neamţ (19,30), precedată de prezentarea echipei gălăţene (19,00). Vineri se va juca ultimul meci, Arcada - Dinamo (11,00).

* Jucătorul japonez de tenis Kei Nishikori, locul 12 în clasamentul mondial şi favorit numărul 3, s-a calificat miercuri în sferturile turneului de la Tokyo (ATP), dotat cu premii în valoare de 1.781.930 dolari, după ce l-a învins în două seturi, 6-3, 7-5, pe francezul Benoît Paire. Într-un alt meci, canadianul Denis Shapovalov (31 mondial) l-a învins în trei seturi, 4-6, 6-1, 6-4, pe elveţianul Stan Wawrinka (74 mondial).

* Jucătoarele Anastasija Sevastova (Letonia) şi Dominika Cibulkova (Slovacia) s-au calificat miercuri în sferturile turneului de tenis de la Beijing (WTA), dotat cu premii totale în valoare de 8.285.274 dolari. Sevastova, locul 20 în ierarhia mondială, a trecut în două seturi, 6-3, 6-2, de croata Donna Vekic (38 mondial), iar Cibulkova (locul 30 WTA) a învins-o în trei seturi, 4-6, 6-2, 6-3, pe americanca Sloane Stephens, locul 9 mondial şi a noua favorită a turneului.

* Tenismanul argentinian Juan Martin del Potro, N.4 mondial, şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor de la Londra (11-18 noiembrie), o premieră pentru el din 2013, după ce s-a calificat miercuri în sferturi de finală la Beijing, informează AFP. Înaltul argentinian, care a avut mult timp probleme cu accidentările, a câştigat în 2018 primul său trofeu Masters 1000, la Indian Wells, apoi a atins a doua sa finală de Mare Şlem, la US Open, competiţie unde a încheiat victorios în 2009. În august, el a fost pe locul 3 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare din cariera sa.

* Celebrul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo a dezminţit categoric miercuri că a violat o americancă într-un hotel din Las Vegas în iunie 2009, el calificând violul drept 'crimă dezgustătoare', relatează AFP. 'Dezmint categoric acuzaţiile care mă vizează. Violul este o crimă dezgustătoare care contrazice tot ceea ce eu sunt şi cea ce cred', a scris campionul portughez pe Twitter, în limba engleză. 'Refuz să alimentez spectacolul mediatic creat de nişte oameni care vor să-şi facă reclamă pe seama mea', a adăugat Ronaldo.

* UEFA deschis o anchetă privind întârzierea cu care a ajuns echipa Manchester United la stadion pentru partida de marţi seara cu Valencia, din Liga Campionilor, scrie France Football. Potrivit oficialilor partidei, Manchester United a sosit la stadionul Old Trafford cu doar 45 de minute înainte de lovitura de începere a meciului, ceea ce a condus la o întârziere cu cinci minute a debutului confruntării.

* Junior Moraes, fostul atacant al Gloriei Bistriţa, a fost elogiat de site-ul francez footmercato.net după ce a marcat de două ori pentru echipa ucraineană Şahtior Doneţk în meciul din deplasare cu Olympique Lyon, încheiat 2-2, în Liga Campionilor. 'E mereu important să-ţi studiezi adversarii, să găseşti forţele şi slăbiciunile din jocul lor. Ce slăbiciuni ale lui Lyon am identificat noi? Veţi vedea mâine', a spus în conferinţa de presă din ajunul partidei brazilianul care a jucat la Gloria Bistriţa în 2010.

* Paris Saint-Germain a surclasat-o pe Steaua Roşie Belgrad cu scorul de 6-1, miercuri, pe Parc des Princes, în etapa a doua din Grupa C a Ligii Campionilor la fotbal. Neymar a reuşit o triplă (20, 22, 81) pentru campioana Franţei, celelalte goluri fiind semnate de Edinson Cavani (37), Angel Di Maria (42) şi Kylian Mbappe (70), în timp ce golul de onoare al echipei sârbe a fost semnat de germanul Marko Marin (74).

* FC Barcelona a învins-o pe Tottenham cu scorul de 4-2, miercuri seara, pe Wembley, în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor la fotbal. Leo Messi a reuşit o dublă şi are acum cinci goluri marcate în două partide. Argentinianul, care a avut şi două bare la Londra, a ajuns la 22 de goluri contra echipelor engleze în 29 de partide. Jordi Alba a dat trei pase decisive în acest meci, în care pentru catalani au mai înscris Coutinho şi Rakitic. Golurile londonezilor au fost semnate de Kane şi Lamela. Napoli a învins-o in extremis pe Liverpool, finalista Ligii Campionilor, cu 1-0, prin golul lui Insigne (90). Napoli a avut şi o bară, prin Mertens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel