Știrile dimineții din Sport - 3 octombrie

Vă prezentăm sinteza știrilor din sport, pentru astăzi, 3 octombrie.

* Numărul unu mondial în tenisul feminin, Simona Halep, a anunţat, marţi, în reţelele de socializare, că suferă de hernie de disc, fapt care pune sub semnul întrebării participarea sa la Turneul Campioanelor. Bună tuturor. Doream să vă ofer un rapid update. Am făcut RMN la spate şi am aflat că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare, dar sper să revin cât mai curând. Vă voi ţine la curent cu noutăţile. Vă mulţumesc pentru susţinere, a scris Halep pe conturile sale de socializare. Ulterior, Halep a revenit cu precizări: Mulţumesc fanilor mei de peste tot şi în special din România pentru grija pe care mi-o poartă şi care sunt îngrijoraţi după ştirile apărute în mass media din România. Aş dori să precizez că este o hernie de disc, într-adevăr, dar sub nicio formă nu se pune problema operaţiei. Voi urma tratamentul adecvat, care constă în exerciţii şi fizioterapie

* FC Viitorul Constanţa, campioana naţională de juniori Under-19, a fost învinsă de campioana Croaţiei la această categorie de vârstă, Dinamo Zagreb, cu scorul de 1-0 (1-0), marţi, la Ovidiu, în prima manşă a primului tur al competiţiei de fotbal Youth League. Unicul gol al meciului a fost marcat de Marijo Cuze (37).

* Ionuţ Radu, portarul naţionalei de tineret a României, 'are calităţi importante ca să ajungă sus', a estimat pentru TuttoMercatoWeb agentul fotbalistului, Crescenzo Cecere. Venit în vară de Inter Milano la Genoa, Radu, care are 21 de ani, a fost titular în ultimele două meciuri ale echipei sale.

* Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă de ŢSKA Moscova cu scorul de 1-0, marţi seara, pe stadionul Lujniki din capitala Rusiei, într-un meci din etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor la fotbal. Campioana Europei a primit gol după doar 65 de secunde de joc, Nikola Vlasic (2) marcând după o greşeală a lui Toni Kroos. Real a avut nu mai puţin de trei bare, prin Casemiro, Benzema şi Mariano Diaz, iar portarul Akinfeev a fost eliminat în minutele adiţionale.

* Juventus Torino, pe teren propriu, şi Manchester City, în deplasare, au obţinut victorii, marţi seara, în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor la fotbal. În Grupa H, Juventus, fără vedeta Cristiano Ronaldo (suspendat), a dispus la scor de forfait, 3-0, de Young Boys Berna, prin hat-trick-ul argentinianului Paulo Dybala (5, 33, 69). Campioana Elveţiei a terminat meciul în zece oameni, după eliminarea lui Mohamed Aly Camara (79). Manchester City a întrecut-o pe debutanta Hoffenheim cu 2-1, în deplasare, într-o partidă din Grupa F. Germanii au deschis scorul prin algerianul Ishak Belfodil, după doar 44 de secunde, dar echipa antrenată de Pep Guardiola a revenit destul de repede, argentinianul Sergio Aguero egalând în min. 8. Golul victoriei cetăţenilor a fost reuşit de spaniolul David Silva (87).

* Antrenorul lui Napoli, Carlo Ancelotti, este surprins că ungurul Viktor Kassai va arbitra meciul dintre echipa sa şi Liverpool, care va avea loc miercuri în Liga Campionilor la fotbal, informează agenţia ANSA. Ancelotti nu a uitat cum fosta sa echipă, Bayern Munchen, a fost eliminată de Real Madrid după un arbitraj controversat al lui Kassai, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, în sezonul 2016-2017.

* Preşedintele La Liga, Javier Tebas, a afirmat că este hotărât să continue demersurile pentru disputarea unui meci în Statele Unite, în ciuda opoziţiei pe care o întâmpină în Spania. 'Meciul în Statele Unite este vital pentru strategia noastră de acolo şi nu vom renunţa la acest demers. Dacă vrei să faci ca industria să fie una globală, aşa cum vrea La Liga, dacă vrem să fim cea mai mare industrie în lumea sportului, atunci este obligatoriu să intrăm pe piaţa din Statele Unite. SUA reprezintă pentru noi a doua cea mai mare piaţă pentru drepturile de televiziune, este o industrie sportivă consolidată, cu o creştere uriaşă pe social media şi platforme digitale', a afirmat Tebas.

* Spectatoarea care şi-a pierdut vederea la ochiul drept, după ce a fost lovită de o minge de golf expediată de americanul Brooks Koepka în timpul Cupei Ryder, a depus plângere la Lyon, a declarat soţul acesteia pentru AFP. Corine Remande, în vârsta de 49 de ani, a depus o plângere împotriva organizatorilor acestei competiţii dintre cei mai buni jucători europeni şi americani pentru 'rănire neintenţionată şi încălcarea normelor de siguranţă'.

* Fostul boxer german Graciano Rocchigiani, care a fost campion mondial la profesionişti, a decedat marţi dimineaţă în Italia după ce a fost lovit de o maşină când mergea pe jos, a anunţat presa internaţională. Fostul pugilist voia să-şi viziteze prietena şi pe cei doi copii ai săi. Rocchigiani, care avea 54 de ani, a fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie (1988-1989), apoi a deţinut centura WBC la categoria semigrea (1998). Într-o carieră de 20 de ani la profesionişti, el a disputat 48 de partide, cu un bilanţ de 41 de victorii (19 prin KO), un meci încheiat la egalitate şi şase înfrângeri.

* Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, favorit numărul 2 şi ocupantul locului 5 în clasamentul mondial, s-a calificat marţi în turul secund al turneului ATP de la Beijing, dotat cu premii totale în valoare de 3.401.860 dolari, după ce a trecut în două seturi simetrice, 6-4, 6-4, de spaniolul Roberto Bautista. Moldoveanul Radu Albot nu a reuşit să producă surpriza deşi a câştigat primul set, cedând în final în faţa favoritului nr. 4, italianul Fabio Fognini, după trei seturi, cu 6-1, 3-6, 3-6. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel