Știrbu (PNL) și Manole (PSD), contre la TV, după o declarație făcută de ministrul Agriculturii. Bogdan Chirieac: Cum ați tras concluzia că PSD-iștii sunt comuniști toți și fani Nicolae Ceaușescu?

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Deputatul PNL Gigel Știrbu și senatorul PSD Florin Manole s-a contrat la TV privind o declarație făcută de Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Deputatul PNL Gigel Știrbu îi cere demisia ministrului Florin Barbu pentru niște declarații despre care spune că sunt nostalgice față de perioada ceaușistă.

"Președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde", a spus Florin Barbu într-un interviu.

Între liberalul Gigel Știrbu și senatorul PSD Florin Manole s-au iscat contre în direct la TV privind acest subiect. La un moment dat a intervenit și analistul politic Bogdan Chirieac.

"Este opinia mea - n.r. de a-i cere demisia ministrului Barbu n.r.. Eu am făcut o postare în care mi-am spus punctul de vedere. Acum dacă cineva îmi împărtășește punctul de vedere, e liber să o facă, dar totuși, declarațiile recente ale ministrului Agriculturii cred eu că au șocat și indignat pe toți cei care au privit și au citit despre ele. Acum noi știm bine că în 1989, un regim de tristă amintire, a încetat să mai există, au murit o mie de oameni, mii de oameni au fost răniți, 40 și ceva de ani România a stat în beznă, iar domnia sa, domnul ministru Barbu, dacă ar fi făcut aceste afirmații ca simplu cetățean, ca orice român, era liber să o facă", a spus Gigel Știrbu.

Florin Manole: NU e comunist. A fost o ironie

Ulterior, senatorul PSD Florin Manole a fost întrebat dacă Florin Barbu este comunist.

"Nu e comunist. Eu cred că dacă ar fi folosit sintagma domnul președinte Nicolae Ceaușescu înainte de 1989 ar fi avut parte de o aprigă mustrare la securitate. Cred că a fost o ironie, nu neapărat cea mai reușită. Eu am făcut facultatea de istorie, dacă spunea un cetățean al statului român, un cetățean al statului român, înainte de 1989 domnul Nicolae Ceaușescu a doua zi era la securitate", a spus Florin Manole.

"Era tovarăș Nicolae Ceaușescu, că tinerii de astăzi nu înțeleg", a intervenit Bogdan Chirieac.

"Eu îl stimez foarte mult pe domnul Manole, dar dacă domnia sa consideră că ceea ce a făcut ministrul Barbu, atunci înseamnă că e clar că acesta este crezul și acest lucru este împărtășit de toți membrii PSD", a spus Gigel Știrbu.

"Dar cum ați tras dumnevoastră concluzia asta?" l-a întrebat Bogdan Chirieac.

"Domnul Manole nu a vorbit din calitatea de simplu cetățean, este președinte de organizație județeană PSD, este deputat PSD...", a spus Știrbu.

Bogdan Chirieac:  O declarație profund nefericită

"Totuși, cum ați ajuns la această concluzie? De la un om singur, demnitar, o declarație profund nefericită, ceea ce înseamnă că omul nu se pricepe la vorbe, evident, dar cum ați tras totuși concluzia că PSD, care totuși a băgat România în NATO, a încheiat negocierile cu UE, PSD-iștii sunt comuniști toți și fani Nicolae Ceaușescu?", a întrebat iar Bogdan Chirieac.

"Dacă majoritatea membrilor împărtășesc credința și crezul domnului ministru Barbu, atunci pot să trag concluzia", a spus Știrbu.

"Florin Barbu e unul singur. Care e majoritatea?", a întrebat din nou Bogdan Chirieac.

"Păi și domnul Manole împărtășește această idee", a răspuns Gigel Știrbu.

"Nu, a spus că a fost o ironie, o glumă nefericită, a încercat să-l scoată Florin Manole", a explicat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel