Știrbu, încurcat de directivele lui Băsescu și Ponta la învestire. Președintele, despre Greblă : Un câștig pentru CCR

basescu stirbu
basescu stirbu

Liberalul Gigel Sorinel Știrbu și social-democratul Toni Greblă au fost învestiți, marți, în funcția de ministru al Culturii, respectiv judecător al Curții Constituționale. Președintele Traian Băsescu a dat mâna cu șeful Senatului, Crin Antonescu, pe care a spus că nu-l va mai include în protocolul oficial după ce acesta din urmă a plecat înainte de vreme de la învestirea ministrului Ramona Mănescu. Șeful statului i-a trasat o directivă lui Gigel Știrbu, în privat, în timp ce lui Toni Greblă i-a transmis, la microfon, că este un câștig pentru CCR.

După ce liberalul Știrbu a depus jurământul, Traian Băsescu a avut un mesaj sec pentru noul ministru al Culturii: ”Succes, d-le ministru!”. Când Știrbu s-a îndreptat către cei prezenți la ceremonie, pentru a le strânge mâna, Băsescu i-a spus fostului șef al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, următoarele, potrivit Antena 3: ”Să nu comasați Muzeul Satului cu Muzeul Țăranului Român!”. După această recomandare a președintelui, Ponta i-a spus lui Știrbu: ”Comasați-le!”

Traian Băsescu a ținut o alocuțiune după ce senatorul Toni Greblă a depus jurământul.

”Domnule judecător, în primul rând felicitări pentru numirea în funcția de judecător al CCR. Curtea s-a dovedit, în ultimii ani, a fi până la urmă în centrul de echilibru al instituțiilor statului, cea care a reglat echilibrele între instituțiile statului și care a permis României să avanseze. Am convingerea că prezența dumneavoastră este un câștig pentru CCR. Vă felicit încă o dată și vă doresc mult succes!”, i-a spus șeful statului judecătorului care o înlocuiește pe Iulia Motoc la Curtea Constituțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel