Steriu, după decizia Guvernului: E răul cel mai mic

Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, susține că Guvernul a ales răul cel mai mic și Constituția trebuie revizuită. 

”Guvernul nu este responsabil pentru această dată. Prima zi în care se puteau organiza alegeri era 30 noiembrie, o zi de miercuri. Doar duminica se pot organiza scrutinuri. E răul cel mai mic. Constituţia generează această situaţie şi Legea (fundamentală - n.r.) ar fi putut să se schimbe în urmă cu trei ani. Constituţia prevede că mandatul unui Parlament este de 4 ani şi apoi să se instaleze alt Parlament. Dacă ne uităm în ultimii 16 ani, data alegerilor s-a decalat tot mai mult spre ziua de Crăciun”, a precizat miercuri Steriu, potrivit Agerpres.

Fostul lider al UNPR subliniază că ”Între 4 şi 11 decembrie este foarte greu să spui care este varianta cea mai puţin rea. În mod clar, data de 4 nu aducea o prezenţă spectaculoasă la vot. Din 30 noiembrie, de Sf. Andrei, românii vor fi preocupaţi de minivacanţa pe care o vor avea şi ar fi acordat o mică atenţie zilei de vot. 11 decembrie va asigura o prezenţă mai bună. Minivacanţa va afecta campania electorală, campanie afectată de o lege nu foarte încurajatoare pentru cunoaşterea de către alegători a candidaţilor, aşa cum ar trebui”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel