Stenograme. Sorin Frunzăverde: Noi dăm banii pe 2015, 2016

Președintele Consiliului Județean Sorin Frunzăverde ar fi fost interceptat de procurori în timpul campaniei electorale pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. DNA îl acuză că încerca să-i convingă pe primarii din județ  să strângă voturi pentru Klaus Iohannis, precizându-le că liberalii decid alocările bugetare pe 2015, 2016.

Sorin Frunzăverde este anchetat de DNA pentru trafic de influenţă şi instigare la şantaj, după alegerile prezidenţiale din 2014.

În interceptările ataşate la dosar, Frunzăverde le transmite lui Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele CJ Caraș-Severin, și lui Laurențiu Darian Ciobanu, secretarul județului, că trebuie să-și "împartă primarii" și să-i determine pe edilii din județ să-l susțină pe Klaus Iohannis, candidatul PNL, la scrutinul electoral din 16 noiembrie 2014. 

Sorin Frunzăverde, cercetat de DNA sub control judiciar pentru șantaj- surse

FRUNZĂVERDE SORIN: PSD-ul nu mai are ... (n.n.- nu se înţelege)... în bani, că nu mai are de unde. Au cheltuit tot în anu ăsta. Pe bugetele din... şi 2015 şi 2016. PONTA s-a văzut ă... cu sacii în căruţă, nu mai văd un ban de anu viitor. [...] I-au luat pe ăştia, foarte bine! Dar anunţă-i (?) că-i (?) bugetarea noastră 2015, 2016 şi-i rugăm acuma să ne ajute şi ei. Da?

FRUNZĂVERDE SORIN: Bine... .... (n.n.- nu se înţelege)... la Moldova Nouă... .... (n.n.- nu se înţelege)...... s-a întâmplat următoru lucru: LUPU nu şi-a dus toate... toţi votanţii la Europarlamentare şi am căzut într-o plasă acolo. Da? .... (n.n.- nu se înţelege).....la Moldova Nouă, da? Dar discret. ... .... (n.n.- nu se înţelege)......Da?
sursă-anchetă DNA

FRUNZĂVERDE SORIN: Deci... .... (n.n.- nu se înţelege)......ei ... ei sunt importanţi, tre să le explicaţi clar: mai vin două bugete... .... (n.n.- nu se înţelege)..... vom ţine cont, ei îs tot ai noştri.

Mesajul dus mai departe de oamenii lui Frunzăverde a fost acela că dacă la turul 2 nu obțin rezultate bune, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Județean. Într-una dintre interceptari un primar vorbeste despre aproape 6 miliarde de lei vechi bani ce ii primise pentru amenajarea unei scoli, iar vicepresedintele ii spune ca banii ii poate considera in contul primului tur de scrutin:

GHIORGHIONI IONESIE: Ai obţinut ce ai vrut, vezi şi tu... Înţelegi, acolo?
LALA: Da, da, da, ascult dar am rămas un pic blocat, că nu am înţeles... că am obţinut ce am vrut.
GHIORGHIONI IONESIE: Păi ce... s-a promis, nu?
LALA: Ei, da, mi-o dat banii, într-adevăr, că pentru asta am trecut, mi-or dat.
GHIORGHIONI IONESIE: Cât ţi-au dat?
LALA: În prima fază m-or dat 6 miliarde două sute şi acu mai mi-or dat 5 miliarde 8 sute, ca să o termin la şcoală.
GHIORGHIONI IONESIE: Îhm, îhm. Na, păi acuma, ai plătit pentru aia, turu unu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel