EXCLUSIV  Stenograme din ședința CEx PSD care l-a nominalizat pe Mihai Tudose. Momente DRAMATICE

Ședința Comitetului Executiv al PSD în care a fost nominalizat Mihai Tudose pentru funcția de premier, în locul lui Sorin Grindeanu a fost una tensionată. Unii dintre candidații la nominalizare au confirmat colegilor că li s-a sugerat să renunțe la candidatură. În sală s-a produs rumoare când cinci din șase persoane aflate pe lista de propuneri au anunțat că nu doresc să fie nominalizați.

Singurul care a rămas în cursă a fost Mihai Tudose. Președintele executiv, Nicolae Bădălău, a declarat că are suspiciuni și nu poate susține candidatura. Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a ținut un scurt speech, înainte de a-i adresa o întrebare candidatului.

”Băieți, în partidul nostru există două grupuri, a spus Ștefănescu. Grupul nostru de civili, care venim de la Revoluție, și un grup de acoperiți sau colaboratori ai serviciilor cu care nu ne vom împăca niciodată. Suntem ca apa și uleiul. Nu putem sta la aceeași masă. Din păcate pentru noi, civilii, ne obligă Liviu Dragnea, singurul liant care leagă partidul, să stăm la aceeași masă. Dacă Dragnea pleacă mâine din politică, ne-am mânca unii pe alții”.

Ștefănescu l-a întrebat pe Tudose:” spune cinstit dacă ești colaborator al serviciilor! De ce ți-ai dat doctoratul cu Coldea?”. Tudose a spus că singura comandă o ia de la partid.

Liviu Dragnea a intervenit și a insistat ca Tudose să-i răspundă la întrebare lui Codrin Ștefănescu. La această cerere au intervenit și Marian Oprișan, dar și Olguța Vasilescu, care au cerut ca Tudose să răspundă transparent la întrebare.

Mihai Tudose a spus: ”Îmi fac cruce în fața voastră, jur că nu am dublă comandă. Voi sunteți colegii mei, voi decideți, dacă hotărâți să mă retrag îmi dau demisia în secunda doi. Înțeleg poziția lui Codrin, mai ales după incidentul cu Grindeanu și vă răspund foarte sincer la întrebare”.

[citeste si]

Surse participante la CEx au declarat că răspunsul nu i-a convins pe unii dintre greii PSD, în frunte cu Bădălău, Paul Stănescu și Codrin Ștefănescu, care s-au abținut de la vot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel