Stenograme: Dan Chitic, verificat de oamenii lui Blejnar, după un incidentul cu Băsescu

Victor Ciutacu a prezentat la emisiunea ”Vorbe Grele,” o nouă stenogramă din dosarul Sorin Blejnar, în care fostul șef al Fiscului își asmută subordonații împotriva lui Dan Chitic, imediat după ce avocatul a fost implicat într-un incident cu președintele României, Traian Băsescu, scrie jurnalul.ro.

[caption id="attachment_245301" align="alignleft" width="310"] Avocatul Dan Chitic[/caption]

Imediat după ce avocatul Dan Chitic a fost implicat într-un accident cu președintele României, oamenii lui Sorin Blejnar au primit ordine de la acesta să verifice, pe baza CNP-ului, proveniența tuturor veniturilor din avocatură sau consultanță.

"Mi-aduc aminte de vizita celor de la Fisc. Vă pot spune că au găsit nişte mici nereguli cu nişte declaraţii care nu au fost publicate la data prevăzută de lege şi am plătit nişte amenzi. Nu au găsit ceva care să constituie motiv de cercetare”, a declarat, într-un interviu acordat Jurnalului Național, avocatul care i-a depus plângere penală preşedintelui României ("dosarul Cireşica, ”absolut întâmplător, soluţionat cu NUP taman în zilele scandalului stenogramelor). Ce nu spune Dan Chitic este că Sorin Blejnar era foarte preocupat, imediat după incidentul acestuia cu Traian Băsescu, dacă a obţinut vreun fel de venituri de la Rompetrol sau din tranzacţii cu acţiunile respectivei companii. În acţiunea de ripostă rapidă a propagandei, cum a apărut Dan Chitic la televizor, a apărut informația că avocatul este asociat cu Sorin Roşca Stănescu într-o firmă. Lucru adevărat, irelevant ca legătură de business (firma nu avusese nici un fel de activitate de la înfiinţare), dar extrem de sensibil ca imagine. Când subordonatul Laia l-a sunat pe şeful Blejnar să-i raporteze că are lista tuturor firmelor în care Chitic era asociat, preşedintele ANAF a ordonat scurt: "Vedeţi dacă are pe Rompetrol! (...) Tranzacţii cu Rompetrolul! (...) Dacă a fost angajatul Rompetrolului cică în urmă cu câţiva ani. (...) El are relaţii şi tranzacţii cu Rompetrolul! Şi alea vreau să le văd!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel