Steluţa Cătăniciu: Liviu Dragnea putea închide acest dosar

Mihai Ciobanu / 22 iun 2018 / 12:43 Salveaza PDF Comentarii
Steluta Cataniciu
Descriere foto: Steluta Cataniciu

Steluţa Cătăniciu susţine că liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuia să se folosească de prevederile unui articol de lege prin care putea să închidă dosarul.

Preşedintele ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuia să se folosească de prevederile unui articol de lege prin care putea să închidă dosarul în care a fost condamnat, prin plata prejudiciului. 

"Eu n-am înţeles modul în care s-a apărat Liviu Dragnea şi, în opinia mea, avea obligaţia de a se prevala de dispoziţiile articolului 74 indice 1 din Codul Penal, care îi oferea - la fel cum a făcut şi fosta soţie a dânsului - posibilitatea de a închide acest dosar prin plata prejudiciului. Eu cred că dânsul a crezut prea mult într-o soluţie de achitare, fiind convins de nevinovăţia sa", a spus Steluţa Cătăniciu. 

Aceasta a adăugat că prezumţia de nevinovăţie rămâne în continuare valabilă în cazul liderului PSD. "Sentinţa nu e definitivă, iar prezumţia de nevinovăţie se aplică şi în cazul domnului Dragnea. Conform acestui principiu ridicat la rang constituţional, până la rămânerea definitivă a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, persoana este considerată nevinovată", a subliniat deputatul clujean. 

Joi, un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia nu este definitivă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24