STELIAN TĂNASE vrea DEZBATERE PONTA-IOHANNIS la TVR: Fac apel la rațiune

Stelian Tănase
Stelian Tănase

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. Președintele Director General al TVR, Stelian Tănase, le transmite celor doi finaliști aflați în cursa pentru Președinție, Victor Ponta și Klaus Iohannis, o nouă invitație de a participa la o dezbatere electorală organizată de Televiziunea Română, atrăgându-le atenția că trebuie să înțeleagă că, în spiritul democrației, spațiul public are nevoie de astfel de înfruntări "lămuritoare". De asemenea, Stelian Tănase, propune celor două staff-uri de campanie, "o întâlnire, luni, la ora 14:00 la sediul TVR, pentru a perfecta acordul care să ducă la organizarea acestei mult dorite dezbateri". 

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. TVR relansează invitația adresată lui Victor Ponta și Klaus Iohannis de a se înfrunta într-o dezbatere electorală înaintea scrutinului din 16 noiembrie.

În invitațiile adresate celor doi candidați la Președinție, Stelian Tănase argumentează: "Considerăm că spațiul public are nevoie de această dezbatere lămuritoare pentru ca electoratul să poată alege în cunoștință de cauză, la 16 noiembrie, pe cel mai bun în funcția de președinte al României", relatează hotnews.ro.

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. De asemenea, invitațiile sunt însoțite și de declarația publică a Președintelui-Director la TVR, făcută în cadrul Telejurnalului difuzat pe TVR 1, duminică 9 noiembrie, începând cu ora 20:00, publicată și pe blogul lui Stelian Tănase.

DEZBATERE PONTA-IOHANNIS. "STIMAȚI TELESPECTATORI BUNĂ SEARA

La inceputul mandatului meu în urmă cu un an mi-am propus să nu apar la televiziunea publică nici la alte televiziuni ca moderator sau invitat. Dar situația în care se află țara noastră în ultimele zile mă obliga să ies din rezerva pe care mi-am impus-o. Ne găsim în fața celor mai importante alegeri din ultimii zece ani. Mă adresez dvs nu numai în calitate de conducător al SRTV, dar și de persoană publică implicată în toate marile bătălii ale ultimilor 25 de ani date pentru propășirea țării noastre.

Stimați telespectatori,

în urmă cu cîteva zile, mai precis luni, 3 noiembrie am adresat personal o scrisoare prin care am invitat cei doi candidați – dnii Victor Ponta și Klaus Iohannis – să participe la o dezbatere sau mai multe, organizate de SRTV. Argumentele au fost acestea 1/ neutralitatea dovedită a TVR in aceasta campanie electorală 2/ TVR este singura televiziune care acoperă întreg teritoriul național și ajunge in bune condițiuni la comunitățile românești din străinatate 3/ capacitatea tehnică și organizatorică a SRTV. Putem asigura cele mai bune condiții editoriale și tehnice prin oameni de valoare profesională și echipamente de înalt nivel. Am invitat cu acel prilej cele două a staffuri de campanie să aleagă locul de desfășurare al dezbaterilor ( în studiourile TVR, la Palatul Parlamentului, la o Universitate sau ori unde consideră ele că există condiții bune pentru o dezbatere ). De asemenea am cerut staffurilor de campanie și le cer si acum – să propună formatul, subiectele, regulile de joc, ora de desfășurare, durata și numele moderatorului ( eventual al jurnaliștilor agreați ).

A trecut o săptămînă de la scrisoarea mea și situația în loc să se clarifice s-a complicat. Mai multe propuneri venite din diferite zone au fost respinse de cei în cauză. Astfel că speranțele de a avea totuși dezbaterile dorite de opinia publică s-au îndepărtat. Intrăm mîine (azi, na) in ultima săptămînă de campanie electorală și este posibil chiar probabil să nu se desfășoare nicio dezbatere televizată în direct între cei doi candidați. Dacă se va întîmpla așa, s-ar produce un deficit de democrație major și s-ar da un exemplu rău tuturor. Opinia publică are dreptul la măcar o dezbatere televizată în direct, dacă nu la mai multe, în care cei doi candidați – dnii Victor Ponta și Klaus Iohannis – să se întilnească fața-n față. Dorim să aflăm astfel ce-și propun să facă cu România în următorii ani.

Suntem obligați prin misiunea noastră așa cum e descrisă de lege, ca singura televiziune publică, și suntem îndreptătiți să organizăm aceste dezbateri în beneficiul publicului. În Europa exista practica prin care televiziunea publică este aceea care organizează dezbaterile din timpul campaniilor electorale. Fac apel în ultimul ceas la cele două forțe politice aflate în competiție, la staffurile lor de campanie și la candidați să accepte oferta SRTV. Este o încercare de a salva situația. Este de asemenea o propunere onestă de compromis, credem, acceptabilă pentru cei doi candidați.

Vă asigur de echidistanța, neutralitatea și profesionalismul nostru. În spiritul democrației, vă rog să înțelegeți că spațiul public are nevoie de aceste dezbateri lămuritoare. Numai așa electoratul va putea alege în cunoștință de cauză la 16 noiembrie pe cel mai bun în funcția președinte al României. Fac un apel la rațiune. Măcar acum, în al 12-lea ceas, vă cer să să ajungeți la o înțelegere și să acceptați propunerea aceasta. Aștept încrezător un răspuns pozitiv din partea celor doi candidați. Propun celor două staffuri de campanie o întîlnire la TVR în cursul zilei de miine, luni, ora 14,00, pentru a perfecta acordul care să ducă la organizarea acestei mult dorite dezbateri între d-nii Victor Ponta și Klaus Iohannis. Bună seara".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel