Stelian Tănase, scenariu despre PSD: Hrebenciuc trebuia doborât

tănase stelian dc
tănase stelian dc

Scriitorul Stelian Tănase crede că PSD nu are probleme din cauza PNL sau a președintelui Traian Băsescu, ci pentru că "lupii tineri" încearcă să înlăture vechea gardă, a cărei exponent este Viorel Hrebenciuc. 

"În cursă sunt implicați mai mulți dintre greii PSD. 1./ Liviu Dragnea pe care mulți il văd deja succesor la șefia PSD. 2. Valeriu Zgonea și el în cărți, dar si 3. Dan Sova tovarășul de ascensiune al lui Victor Ponta, încă de pe vremea cind acesta era șeful tineretului PSD. Mai sunt cîțiva dar aceia sunt simpli veleitari. Episodul de ieri cu Hrebenciuc prins in corzi, deschide moștenirea conducerii PSD. Lui Hrebenciuc nu i se trage așadar situația dificilă în care se află de la Băsescu, nici de la liderii PNL. Problema lui vine din interiorul PSD. E un pion de sacrificiu. Exponent marcant al Vechii Gărzi, a făcut carieră incă de pe vremea primului mandat al lui Ion Iliescu căruia i-a fost consilier la Cotroceni. De ce de pe acum acest atac? Tinerii social-democrați vor să își facă loc și sunt grăbiți, nu îi mai suportă pe veterani. Vor totul pentru ei", scrie jurnalistul pe blogul său.

Stelian Tănase este de părere că plecarea lui Victor Ponta la Cotroceni va deschide problema succesiunii. În acest context, "Hrebenciuc a fost identificat de rivali ca o țintă care trebuia doborătâ".

Hrebenciuc îi răspunde lui Ghiță. Reacție fermă a lui Ponta

"Cel mai ciștigat din căderea lui Hrebenciuc rămîne Liviu Dragnea, cel mai capabil politicește vorbind dintre concurenți. Nici Zgonea nu pierde, se poziționează relativ avantajos pentru una din șefii ( guvern sau partid ) – deși nu il văd în niciuna din aceste poziții. Celălalt perdant este Dan Șova, prins la mijloc în această ambuscadă. E imprudent, gafeur, ranchiunos etc. Nu știu de ce Hrebenciuc il vede cu șanse mari să preia șefia partidului. A mizat prost, Șova nu are nicio șansă. Asta chiar dacă acest episod nu s-ar fi petrecut. Se poate că nici Hrebenciuc să nu il fi văzut ciștigator, ci doar să-și fi căutat un aliat impotriva lui Dragnea, care îi e dușman", mai scrie șeful TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel