Stelian Tănase îl critică pe directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, pentru că "i-a făcut reclamă" lui Victor Ponta în emisiunea "Viața satului"

Preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase, a afirmat joi că directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, "i-a făcut reclamă" lui Victor Ponta în emisiunea "Viaţa satului" şi nu a fost echidistant în campania electorală, întrucât nu l-a chemat şi pe Klaus Iohannis.

Reacția lui Stelian Tănase a venit după ce trei membri ai CA al TVR, Andrei Muraru, Radu Carp şi Romina Surugiu, au solicitat demisia directorului TVR 1, Gabriel Gherghescu. Ei consideră că Victor Ponta şi-a făcut publicitate electorală în emisiunea "Viaţa satului" de la TVR 1, deşi acest program nu era unul dedicat campaniei.

Vezi aici detalii: Reprezentanții PNL și ai lui Băsescu, poziție comună la TVR

Stelian Tănase a spus că Gabriel Gherghescu "a încălcat normele şi obligaţia de a fi echidistant în timpul campaniei".

El a precizat că acest caz este analizat în prezent de Comisia de Etică şi Arbitraj din SRTv, urmând ca subiectul să fie discutat şi în Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie.

"Prin Comitetul Director şi Consiliul de Administraţie vom vedea dacă e cazul sau nu să luăm măsuri. Oricum a încălcat normele şi această obligaţie de a fi echidistant în timpul campaniei", a declarat Stelian Tănase, citat de Mediafax.

Preşedintele-director general al SRTv a adăugat că Gabriel Gherghescu putea să îl cheme pe Victor Ponta în emisiunea "Viaţa satului", dacă l-ar fi chemat şi pe Klaus Iohannis într-o ediţie a acestui program.

"Domnul Gherghescu putea să-l cheme pe domnul Ponta. În privinţa asta n-a încălcat legea, dar cu o condiţie. În ediţia următoare sau în ediţia precedentă trebuia să îl invite şi pe domnul Iohannis. Dacă nu l-a chemat, a încălcat regula aceasta a echidistanţei şi neutralităţii. El i-a făcut reclamă lui Ponta pe politicile agrare, pe care Guvernul le susţine. Era normal să-l invite şi pe domnul Iohannis şi să-l întrebe ce intenţii are, care e programul lui agricol, ceea ce n-a făcut. În plus, n-a anunţat pe nimeni că intenţionează să-l cheme pe domnul Ponta, pentru că noi avem nişte emisiuni electorale, anunţate la CNA, anunţate la Parlament. Domnul Ponta putea să vină în orice emisiune din acestea în care dorea să vină, nu era nicio problemă. L-am fi primit normal, ca o gazdă, ca o televiziune publică", a continuat Stelian Tănase.

Citește și: În omagiul pentru noul președinte, Stelian Tănase spune că românii au instincte de slugi

Stelian Tănase a făcut referire și la o declarație a lui Gabriel Gherghescu, în care acesta a firmat că a respectat legislaţia audiovizualului privind campania electorală, întrucât Victor Ponta a fost invitat în respectiva ediţie a emisiunii "Viaţa satului" în calitate de premier şi nu de competitor electoral.

Preşedintele-director general al SRTv a spus că explicația lui Gabriel Gherghescu este "un tertip".

"Ăsta e un tertip. Ştim foarte bine de ce l-a chemat. Ca să-i facă publicitate. Eu nu am nimic împotrivă. Cred că să inviţi un premier care spune care este politica lui agricolă este foarte în regulă. Dar, fiind în campanie, trebuie să îl chemi şi pe celălalt, să fii balansat, să păstrezi echidistanţa. Despre asta este vorba. Asta era obligaţia lui, despre care el se face că nu ştie", a conchis Stelian Tănase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel