Stelian Tănase, despre miza declarațiilor belicoase ale extremiștilor maghiari

tanase stelian dc
tanase stelian dc

Politologul Stelian Tănase apreciază că declarațiile extremiștilor maghiari din această perioadă sunt doar un preambul al acțiunilor politice maghiare din vara anului viitor. În 2014, când în Ungaria vor fi alegeri parlamentare și europarlamentare, maghiarii din Transilvania vor reprezenta electorat prețios pentru politicienii de la Budapesta, crede jurnalistul.

Stelian Tănase remarcă, în ceea ce privește autoritățile române, o lipsă de strategie politică, acestea rezumându-se la a se arăta ”îngrijorate și atât, altceva nimic”.

”Spectacolul” afirmațiilor rasiste și extremiste va fi organizat și în vara viitoare, spune politologul, iar miza va fi aceea a electoratului maghiar din Transilvania.

”Vara viitoare va fi o atmosferă mult mai incinsă. În Ungaria sunt alegeri generale, iar în România prezidențiale. În amîndouă țări vor fi în mai si alegeri europarlamentare. Așa că in Transilvania va fi pelerinaj. Nici un lider care vrea voturi in Ungaria nu va lipsi. Nici unul nu va scăpa prilejul sa facă declarații radicale privitoare la “soarta maghiarilor”. Chiar dacă la Budapesta maghiarii din Transilvania sunt tratați ca niște cetăteni de categoria a doua, în vara 2014. vor fi la mare preț. Ce am văzut in acest weekend este un preambul la campanie electorală din 2014 de la Budapesta. Politicienii se joacă focul ]n asemenea momente, sunt prea ahtiați de fotoliile lor parlamentare. E un preț maxim pentru o cauză meschină. Nu văd in asemenea apariții jalnice decît politicianism ieftin și vetust, dar si periculos”, scrie Stelian Tănase pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel