Stelian Ion (USR), atac la Guvernul Orban: Este dezamăgitoare atitudinea față de Justiție

FOTO: Facebook / Stelian Ion
FOTO: Facebook / Stelian Ion

Liderul deputaților USR, Stelian Ion, a afirmat, luni, că USR a formulat mai multe amendamente la proiectul de buget, pentru suplimentarea fondurilor în domeniul Justiției, însă atitudinea Guvernului este dezamăgitoare și deși au susținut această cauză înainte, acum, o abandonează.

„Să ne înțelegem: fără bani niciun domeniu nu poate funcționa decent. În felul ăsta vom scăpa de MCV la calendele grecești... Fără a aloca suficiente fonduri pentru justiție nu putem avea mari pretenții acest domeniu. USR a formulat mai multe amendamente prin care am solicitat suplimentarea alocărilor bugetare pentru Ministerul Justiției și Pachetul General în vederea creșterii numărului de posturi pentru serviciul de probațiune, astfel cum tocmai se angajase Guvernul în luna noiembrie, pentru încadrarea unor judecători, procurori, grefieri și auditori de justiție, pentru achiziții și dotări urgente pentru instanțele judecătorești, pentru plata specialiștilor antifraudă trecuți de la MFP la DIICOT și DNA, pentru dotări absolut necesare desfășurării activității de urmărire penală, pentru plata expertizelor, pentru achiziția de mijloace tehnice moderne care să ajute DNA și DIICOT în lupta cu infracționalitate”, a scris liderul deputaților USR, Stelian Ion, luni, pe Facebook.

Critici la adresa lui Florin Cîţu

Stelian Ion a spus că deși PNL a susținut această cauză de-a lungul timpului, la alcătuirea bugetului au abandonat-o. „Observ cu tristețe că Justiția a fost sedusă și abandonată de politicieni. Deși tema justiției a fost o temă centrală pentru PNL în ultimii ani, de ea s-a ales praful în momentul alcătuirii bugetului de stat. Justiția fost bună de adus voturi când era invocată continuu, este nesuferită când cere bani ca să poată supraviețui”, a precizat el.

Deputatul USR a mai spus că minitrul Finanțelor, Florin Cîțu, a fost foarte reticent în această privință, iar atitudinea Guvernului este de neînțeles. „Ministrul finanțelor publice a fost însă foarte reticent față de aceste amendamente și ne-a comunicat că pe acest domeniu nu ni se vor accepta amendamente. Ministrul Justiției și Procurorul General au o misiune foarte grea în aceste condiții. Este dezamăgitoare și de neînțeles pentru mine această atitudine. Sper doar ca la prima rectificare bugetară lucrurile să se îndrepte, pentru că altfel, Justiția se va împotmoli de tot și toată lupta asta pe care am dus-o în sprijinul Justiției, al statului de drept se transformă într-o vorbă goală”, a conchis Stelian Ion, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel