Stelian Ion, remaniat de Cîțu. Raluca Prună: Nu văd urgența! Acum - într-o noapte, să modernizăm România?!

Foto: Facebook Raluca Alexandra Prună
Foto: Facebook Raluca Alexandra Prună

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, a reacționat după ce premierul Florin Cîțu l-a remaniat pe Stelian Ion. 

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, a amintit, după gestul controversat al lui Florin Cîțu de miercuri seară, că 'PNL a avut un ministru al Justiției numit Chiuariu, condamnat penal pentru fix ce face Cîțu acum: PRESIUNE pentru viza de legalitate a MU.'

'Am fost ministru al Justiției și pot paria ca problema e că urgența nu se poate justifica pentru PNDL3, zis și Anghel Saligny. Lucian Bode? La Justiție? Putea mai mult Cîțu, putea să îl cheme pe Chiuariu.', a mai scris Raluca Prună pe Facebook. 

Ulterior, Raluca Prună a intrat în direct la Realitatea PLUS, la emisiunea 'Jocuri de putere' moderată de Bogdan Muzgoci. 

'Nu văd urgența. Acum - într-o noapte, să modernizăm România?!'

'Eu vorbesc ca fost ministru al Justiției. Am scris, m-am exprimat public. Spun că Stelian Ion este neimportant în această chestiune. Presiunea care se face nu este pe Stelian, ci este pentru viza de legalitate de la Ministerul Justiției. 

Acum, sigur că noi avem în Constituție posibilitatea de a adopta ordonanțe de urgență. Întotdeauna 'urgența' este greu de justificat. Nu văd care e urgența, acum - într-o noapte, să modernizăm România.', a subliniat Raluca Prună.

E important să modernizăm România, dar nu noaptea și nu prin ordonanță de urgență, consideră Raluca Prună. Ea a atras atenția asupra faptului că 'nu Stelian Ion e problema, ci viza de legalitate.'

'Mi-am permis să fac o paralelă cu ministrul Chiuariu pentru că el a fost condamnat la închisoare cu suspendare exact pentru o presiune în legătură cu o viză de legalitate.', a adăugat fostul ministru al Justiției.

Stelian Ion a lansat procedurile pentru numiri în funcții importante

De asemenea, Raluca Prună a menționat faptul că 'Stelian Ion a lansat procedurile pentru numiri în funcții importante la Parchete și anume, la DIICOT. Prin ieșirea la pensie a doamnei Hosu, DIICOT-ul este fără un șef numit. Mi se pare un pic ciudată această remaniere în urgență a lui Stelian Ion.'

Totuși, Raluca Prună nu crede că Florin Cîțu are 'ceva de pregătit', ci 'ceva de salvat', respectiv 'cariera sa politică.'

Raluca Prună, avertisment pentru Bode

'Îl va demite și pe domnul Bode dacă acesta din urmă nu se asigură că va obține viza de legalitate a Ministerului. Cunoscând Ministerul, vă spun că oamenii independenți care sunt acolo, nu vor ceda. Eu mă aștept să-l schimbe și pe domnul Bode. Să vină Cîțu interimar la Justiție!', a continuat fostul ministru al Justiției.

Întrebată de ce Stelian Ion nu a dat aviz negativ, Raluca Prună a spus că 'a demite noaptea un ministru al Justiției pentru că *nu vrea să participe la modernizarea României*... Eu, care am trecut pe acolo, nu cred așa ceva! 

Acolo nu s-a dat viză de legalitate pentru această OUG. Nu se putea da viză de legalitate. Care e urgența? Ne-a invadat cineva?'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel