Stelian Ion: Pensiile de serviciu nu pot fi eliminate. Se va ajunge la un nivel similar salariului

Guvernul României
Guvernul României

Ministrul Justiției consideră că pensiile de serviciu nu pot fi eliminate, însă pot fi aduse la un nivel asemănător salariului. 

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, marţi, că nu este posibil ca pensiile de serviciu să fie eliminate, dar se doreşte să se ajungă la un nivel "echilibrat, cât mai aproape de salariu, scrie Agerpres. 

"Sunt discuţii care se derulează. Vor fi prezenţi la aceste discuţii de astăzi şi reprezentanţii sistemului judiciar, preşedintele CSM, doamna preşedintă a Înaltei Curţi şi doamna procuror general şi vom discuta şi astăzi, poate şi în altă zi despre problema pensiilor, dar nu în ideea de a se elimina efectiv aceste pensii, pentru că nu este posibil. Ştim foarte bine, au fost încercări de-a lungul timpului, am tras semnale de alarmă de-a lungul timpului să nu se creeze această iluzie în spaţiul public şi să nu se hrănească acest discurs că aceste pensii pot fi eliminate în totalitate. Aceste pensii de serviciu sunt protejate de Constituţie şi de deciziile Curţii Constituţionale", a declarat Stelian Ion, la Ministerul Muncii.

El a adăugat că este important să se ajungă "la un nivel echilibrat, cât mai aproape de salariu, aşa cum spun şi normele europene şi cum sugerează şi criteriile internaţionale". 

Raluca Turcan, întâlnire cu beneficiarii pensiilor de serviciu

„Punctele de vedere primite astăzi de la reprezentanții categoriilor beneficiare de pensii de serviciu vor fi transmise grupului de lucru al coaliției, pentru a intra în analiză începând cel mai probabil de săptămâna viitoare. Rolul care revine grupului de lucru pe pensii speciale de la nivelul coaliției este acela de a finaliza variantele de modificări pornind de la cele cinci propuneri avansate deja de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și integrând totodată punctele de vedere exprimate de categoriile vizate”, a transmis, luni, pe Facebook, Raluca Turcan. Ministrul Muncii precizează că, în cadrul celei de-a doua întâlniri cu beneficiarii de pensii de serviciu, a constatat că ideea de a aduce un echilibru între contributivitate și factorul favorizant este împărtășită de toate categoriile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel