Stelian Ion: Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată, precizează, sâmbătă dimineață, Stelian Ion.

„Îmi pare rău să le stric bucuria celor care mai ieri aplaudau intervenția brutală asupra protestatarilor pe 10 august: Laura Codruța Kovesi nu va fi revocată. Procesul din România legat de dobândirea gradului profesional nu are nicio legatură cu procedura de numire în funcția de procuror șef european”, a scris, sâmbătă dimineață, Stelian Ion pe contul de Facebook.

„Și nu doar că nu va fi revocată,  dar sunt convins că va conduce EPPO foarte eficient și va scoate la iveala fraudele mari cu fonduri europene, inclusiv cele din România. De asta le e teama lor, din cauza asta urlă ca lupii hămesiți. Mai ales că unii băieți "deștepți" își freacă palmele, de când s-a pus în mișcare PNRR”, a continuat Stelian Ion.

„La numirea în funcția de procuror șef european nu exista condiția de a avea grad de procuror de  parchet de pe lângă ÎCCJ, ci de a avea vocația legală de a ocupa cele mai înalte funcții în parchete. Și ghici ce? Din punct de vedere legal, a avut această vocație, ba mai mult, chiar a ocupat efectiv cele mai înalte funcții din Ministerul Public. Iar revocarea, potrivit reglementărilor în vigoare, nu se face de către politicieni, ci de către CJUE. 

Ghinion, cum ar zice un clasic în viață!

Iar celor care amintesc acum despre revocarea din funcția de procuror sef DNA le aduc aminte doar că doamna Kovesi a câștigat la CEDO procesul împotriva Statului Român legat de această procedură de revocare.

Cei care se pregătesc acum să tragă tunuri pe bani europeni, sau care au deja niște scheleți prin dulapuri ar trebui să-și schimbe planurile sau să-și pregătească pijamalele și periuța de dinți”, a conchis Stelian Ion.

Decizie definitivă pentru Kovesi

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis recursul Consilului Suprem al Magistraturii, constatând că Laura Codruța Kovesi nu deține gradul profesional de Parchet de pe lângă ÎCCJ.

„Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii împotriva sentinţei civile nr. 1248 din 09 aprilie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecată. Respinge acţiunea formulată de reclamanta Kovesi Laura Codruţa, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 11 noiembrie 2021”, este hotărârea instanţei supreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel