EXCLUSIV  Stelian Damov, candidat ALDE la Primăria Sectorului 2: Sunt aromân. Joc la victorie

Stelian Damov, fost jurnalist și realizator de emisiuni la TVR în redacția Educație și Știință, este candidatul ALDE la Primăria Sectorului 2. El a vorbit pentru dcnews.ro, despre proiectele sale pentru cetățeni, motivație și lupta pentru locul întâi. 

"La mine a fost o opțiune personală, nu m-am luat după nimeni sau nu mi-am imaginat că ar fi ceva la modă. Că alți jurnaliști au făcut pasul acesta nu pot decât să constat cu bucurie că sunt mulți oameni noi care vor să se implice în politică. Cred că fiecare s-a implicat în politică pentru că este convins că el va aduce o schimbare, iar societatea noastră cere schimbare. Toată lumea vrea schimbarea clasei politice și nu poate fi făcută decât cu oameni noi", a spus Stelian Damov, despre intrarea jurnaliștilor în politică la nivel înalt, de candidați la alegerile locale. 

Stelian Damov, al doilea, de la stânga la dreapta

(w670)

Fostul jurnalist a precizat că "am intrat în ALDE în urmă cu un an și jumătate și principalul motiv a fost amărăciunea pe care am avut-o când am constatat cine gestionează bugetul local. Mai mult de jumătate dintre consilieri nu locuiesc în Sectorul 2. Eu nu sunt deloc mulțumit de felul în care arată sectorul 2. Am zis că, dacă mă implic, lucrurile vor arăta cu totul altfel, cu mențiunea că eu locuiesc în Sectorul 2, neîntrerupt de 52 de ani, adică de când m-am născut. Aici ne-am desăvârșit educația eu și copiii mei, care au învățat la școli în Sectorul 2". 

Tipic: Primarul cu probleme, preferat în sondaje

Cât despre Neculai Onțanu, candidatul ALDE a spus că "aș avea să-i reproșez multe, dar cui mai folosește așa ceva?". Stelian Damov a precizat că faptul că Neculai Onțanu nu mai candidează ajută pe orice alt candidat, nu numai pe el, pentru că "dacă ar fi candidat, câștiga detașat. Este o chestiune tipică pentru români, oricât de multe prostii și ilegalități ar face un primar, el rămâne preferatul în sondaje. Oamenii apreciază că nu contează câte prostii ai făcut, contează că ai făcut ceva. Așa spun și despre Ceaușescu". 

Primele trei puncte din program

Stelian Damov are un program în 13 puncte pentru cetățenii din Sectorul 2, pe care-l va face public în această săptămână. El a precizat că "principalul punct și pentru asta voi depune toate eforturile, este educația copiilor, de la creșă până la universitate. Este inadmisibil ca un sector cu o populație de aproximativ 360.000 de locuitori să aibă numai două creșe".  "Al doilea proiect este transformarea gării Obor într-un muzeu al mobilității și un centru cultural pentru că Sectorul 2 este o zonă defavorizată cultural. Avem doar trei săli de spectacole: Teatrul Foarte Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Lucia Sturdza Bulandra. Săli foarte mici, la 500 spre 600 de locuri în total. În plus, Teatrul Foarte Mic e închis de trei luni. Mai există teatre independente, dar sălile sunt din nou, săli de sub 100 de locuri, cum este teatrul de artă, care are 75 de locuri. Cu generozitate, acordăm 600 de locuri în sălile de spectacole la 360.000 de locuitori. Să presupunem că toți ar vrea să meargă măcar o dată la un spectacol. Trebuie să aștepte aproximativ 600 de zile. Este o situați fără corespondent într-o capitală a UE", a mai precizat candidatul ALDE la Primăria Sectorului 2. Un alt proiect este pentru parcări și fluidizarea traficului: "Una dintre cele mai mari probleme pe arterele Iancului, Pantelimon, Colentina și Lacul Tei sunt parcările și primul lucru pe care-l voi face va fi să pornesc un program de identificare a spațiilor pentru construirea de parcări supraterane". 

"Eu sunt aromân și noi nu putem juca niciodată decât la victorie."

"Nici nu vreau să mă gândesc la ideea că nu voi ieși primar, mă gândesc la ce voi face dacă voi ieși primar. Deși sunt candidatul cu șansa a treia, eu sper cu tărie că voi fi primarul Sectorului 2 în urma alegerilor din 5 iunie. Eu sunt aromân și noi nu putem juca decât la victorie. Nu mi-am propus niciodată locul doi sau trei. Eu îmi doresc pentru cetățenii Sectorului 2 să vadă celelalte capitale din UE și apoi vor realiza că dorințele noastre sunt prea mici, nu au suficientă anvergură, noi îndrăznim prea puțin și acesta este mesajul meu, dacă vrem să trăim mai bine, trebuie să îndrăznim mai mult, pentru că dacă îndrăznești mai mult, meriți mai mult. Asta e principala problemă, că nu îndrăznim să jucăm pentru locul întâi", a precizat Stelian Damov. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel