'Stejarii', interzişi în Japonia. Turneul final la rugby, fără România

Apelul României privind descalificarea de la CM 2019 a fost respins.

Apelul înaintat de Federaţia Română de Rugby (FRR) privind descalificarea echipei naţionale de la Cupa Mondială din 2019 a fost respins de Comisia independentă care a analizat contestaţia depusă, informează World Rugby. În consecinţă, Stejarii nu vor fi prezenţi la turneul final din Japonia de peste un an.

(...) În urma unei revederi complete a probelor, inclusiv a declaraţiilor, a observaţiilor şi a materialelor noi înaintate de România, Spania şi World Rugby, Comitetul Independent de Apel a constatat:

* Comitetul Independent de Litigii a urmat abordarea corectă în impunerea unei deduceri de puncte care era în concordanţă cu deciziile a numeroase comisii din diferite turnee şi ligi de rugby, inclusiv calificările anterioare ale Cupei Mondiale

* Recursul României a fost respins pentru fiecare punct: în ceea ce priveşte circumstanţele neregulilor, Comitetul de Apel Independent a constatat că nu există niciun motiv să se renunţe la principiul stabilit şi coerent (inclusiv în calificările RWC din 2003 şi 2019) de impunere a unor depunctări. Totalul impus, având în vedere faptele, nu era în mod evident excesiv;

* Recursul spaniol a fost respins pentru fiecare punct: Comitetul Independent de Apel a confirmat concluzia Comitetului Independent de Litigii că cei doi jucători au evoluat anterior pentru Franţa şi erau, prin urmare, neeligibili pentru Spania. Prin urmare, Comitetul a stabilit că sancţiunea impusă era conformă cu practica stabilită. În urma reflecţiei, rejucarea meciului Belgia - Spania s-ar fi dovedit nerealistă în lumina retragerii punctelor, se arată, printre altele, în comunicat.

Federaţiile pot face greşeli

Comitetul Independent de Apel a întărit, de asemenea, declaraţia Comitetului Independent de Litigii conform căreia cazul demonstrează că federaţiile, chiar acţionând cu bună-credinţă, pot face greşeli, iar World Rugby ar trebui să ia măsuri pentru a evita repetarea acestor circumstanţe.

Pe 15 mai, România a fost penalizată cu retragerea a 30 de puncte în clasamentul zonei Europa pentru folosirea unui jucător neeligibil, Sione Faka'osilea, care evoluase pentru reprezentativa de rugby în VII a statului Tonga. După această sancţiune, 'stejarii' au pierdut primul loc, care-i ducea în Japonia, în favoarea Rusiei.

Spania a contestat şi ea retragerea a 40 de puncte pentru utilizarea a doi jucători neeligibili. Spania a pierdut locul 2, care o ducea la baraj, această poziţie revenind acum Germaniei. Spania a contestat şi decizia nerejucării meciului său cu Belgia, de pe 18 martie. Ibericii aveau nevoie de victorie pentru a termina în faţa României şi a se califica la Mondial, dar au fost învinşi (10-18), partida fiind arbitrată de un român, Vlad Iordăchescu. Federaţia spaniolă susţinea că desfăşurarea meciului a fost afectată de mai multe decizii ale arbitrului.

Vezi şi: Bogdan Lobonţ, ultimul meci din carieră. "21 de ani pentru tricolor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel