Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Ștefănescu: Sunt dușmanii de moarte ai lui Dragnea. Ar fi fericiți să nu se mai întoarcă, nici măcar să existe, așa, la pensie

Sursa foto: Facebook Codrin Ștefănescu
Sursa foto: Facebook Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu a reacționat dur după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea fostului lider al PSD de liberare condiționată.

"Există nişte presiuni"

"Avocaţii i-au prezentat aspectul legalităţii eliberări sale şi i-au transmis ideea că 100%, conform legii, va fi eliberat, după ce a avut câteva hotărâri judecătoreşti în sensul acesta. A fost o instanţă care a decis că i s-au încălcat drepturile şi libertăţile, dreptul la sănătate, la muncă, a fost abuzat şi i-a oferit 49 de zile suplimentare pentru eliberare. A fost o comisie de eliberare, la penitenciar, care este condusă de un judecător, un magistrat care a decis, în unanimitate, că trebuie eliberat, că îndeplineşte toate condiţiile legale.

Prin urmare, instanţa de aici trebuia doar să ia act, conform legii, de deciziile altor magistraţi pe această speţă. În momentul în care tu nu iei act şi anulezi deciziile celorlalţi magistraţi în această speţă... În momentul în care tu nu iei act și anulezi deciziile, în mod foarte clar miroase de la o poştă că există nişte presiuni în sensul ăsta", a declarat Codrin Ștefănescu pentru DCNews.

Vezi și: Liviu Dragnea RĂMÂNE în ÎNCHISOARE- UPDATE

"Liviu Dragnea este deţinut politic"

"Liviu Dragnea este supus unor abuzuri şi ilegalităţi inimaginabile într-o democraţie, clipa de clipă, moment de moment. Oamenii au văzut, în ultima perioadă, că se recuzează instanțe, se ignoră decizii judecătoreşti, se interpretează legi, se calcă în picioare toate principiile morale şi de drept constituțional. Oamenii au văzut, între timp, în ultimii doi ani, şi ce i s-a întâmplat lui în închisoare. Ba a fost bănuit că este bolnav de Covid, că a avut un deținut bolnav în cameră - a stat luni de zile la spitalul Jilava, l-au transferat, l-au ţinut în cameră. L-au scos de la muncă în mod abuziv, l-au pedepsit că a dat un interviu unui jurnalist, nu a avut drept la pachet o perioadă, nu a avut drept la vizită, nici măcar să își cumpere un pachet de țigări de la magazinul penitenciarului, conform legii. Liviu Dragnea a fost supus unui regim total nedemocratic, ca pe vremea lui Stalin. 

Toată lumea începe să înţeleagă că Liviu Dragnea este deţinut politic, că se face orice este posibil pentru a i se îngrădi dreptul la libertate, conform legii, deşi a făcut nu fracţia, ci mama fracţiei legale pentru a ieşi. A trecut deja de doi ani de pușcărie, trebuia să fie de mult eliberat şi iată că toate lucrurile astea se întârzie pentru că cineva nu îl vrea liber", a mai spus Codrin Ștefănescu.

"Mă şochează lipsa de reacție din partea conducerii PSD"

"Pe mine mă şochează lipsa de reacție din partea conducerii noului PSD, din partea lui Ciolacu, Grindeanu, Stănescu, Dîncu, oameni care se bucurau, se gudurau şi stăteau în faţa lui şi se uitau la el ca la Dumnezeu. Erau fericiţi că respiră aerul din aceeaşi cameră. Sunt oameni care îi datorează lui Liviu Dragnea tot: cariera politică, funcţiile de parlamentari, faptul că există în spaţiul politic. O asemenea laşitatea şi o asemenea lipsă de reacţie mă determină să cred că nouă conducere a PSD este la fel de #rezist ca rezistenţii ăştia care conduc Ministerul Justiţiei, acum, cu domnul Stelian în frunte. Atunci, bineînţeles că devine horror situaţia.

În momentul de faţă, reacţia vizavi de aceste abuzuri şi aceste lucruri foarte dubioase o au românii, marii jurnalişti care scriu editoriale, o aveţi voi, presa, însă nu o au tocmai cei care ar fi trebuit să ia poziţie în sensul ăsta.  Adică, tu, conducerea PSD, vezi că marii jurnalişti ai României au o opinie, spun că este ilegal, că este incredibil ce se întâmplă, se încalcă toate normele, creăm precedent după precedent planetar în România, vezi că pe toate posturile de TV intervin jurişti, avocați, judecători din Asociaţia Magistraţilor din România, foşti judecători şi procurori din aceste asociaţii care dau un punct de vedere.... Şi, cu toate acestea, noua conducere a PSD tace mâlc, precum peştele ascuns în nămol", a declarat Codrin Ștefănescu pe DCNews.

"Ar fi fericiți cei de la #rezist ca Liviu Dragnea să nu se mai întoarcă pentru că sunt principalii dușmani de moarte a ceea ce a reprezentat Liviu Dragnea - patriotism, naţionalism, românism, tradiţie, biserică, bunăstare pentru români. Ei sunt contra acestor lucruri. Prin urmare, nu vor un concurent în zona asta, nici măcar să existe, aşa, la pensie. Şi noua conducere a PSD.” a afirmat Codrin Ștefănescu, șocat de lipsa de reacție a social-democraților, pe care-i pune, din acest punct de vedere, la egalitate cu USR. El punctează că ”Liviu Dragnea rămâne şeful suprem, care a dat acestui partid - PSD - linia aceasta de a fi cu românii, pentru români, pentru bunăstarea românilor, pentru tradiţii, este liderul care a condus referendumul pentru familie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel