Ştefan Taşnadi a MURIT. Doliu în sport

Fostul mare halterofil român Ştefan Taşnadi, vicecampion olimpic în 1984, a decedat la vârsta de 64 de ani, a anunţat, miercuri, federaţia Română de Haltere pe pagina sa de Facebook.

Taşnadi, care ar fi împlinit 65 de ani pe 21 martie, şi-a început cariera în 1970, la Şcoala Sportivă Viitorul Cluj, după care a fost legitimat la clubul AS Clujana, unde a activat până la desfiinţarea acestuia. Din 1976 până în 1984 a fost component de bază al Lotului Olimpic de haltere al României. A fost prezent la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Moscova 1980, unde a obţinut locul 6, pentru ca în 1984, la Los Angeles, să cucerească medalia olimpică de argint la cat. 110 kg.

Zeci de recorduri

În afara argintului de la Los Angeles, Ştefan Taşnadi mai are în palmares medalii la campionatele europene şi mondiale. A stabilit peste 50 de recorduri naţionale şi a fost primul halterofil român care a câştigat medalii europene, mondiale şi olimpice la categoria supergrea. După 1984, a devenit antrenor, mai întâi la AS Clujana, până în 2001, apoi la secţia de haltere a CS Universitatea Cluj.

A fost de asemenea şi arbitru naţional şi internaţional de haltere, activitate în care a fost prezent până în ultima zi a vieţii, precizează FR de Haltere. Ştefan Taşnadi a fost şi un descoperitor de talente. Printre cei mai reprezentativi halterofili descoperiţi de el, se numără Răzvan Martin, medaliat cu bronz de la JO de la Londra din 2012, precum şi campionul european Gabriel Sîncrăian. Pentru întreaga activitate dedicată halterelor româneşti, Ştefan Taşnadi a fost declarat Maestru Emerit al Sportului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel