Ştefan Oprea: Lansarea Centrului de Cercetare în domeniul Productivităţii de la ASE, o oportunitate pentru studenţii cu spirit antreprenorial

Centrul de Cercetare în domeniul Productivităţii, din cadrul Academiei de Studii Economice, poate reprezenta pentru studenţi o oportunitate de a încerca propria afacere, chiar prin intermediul programului Start-Up Nation, a declarat miercuri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea.

Acesta a participat la lansarea Centrului de Cercetare în domeniul Productivităţii, organizat de Academia de Studii Economice în parteneriat cu Republica Coreea, prin programul sud coreean Knowledge Sharing Program. 'Pentru că sunt foarte mulţi studenţi în sală, mă gândeam, foarte pe scurt, pentru ce este bun acest Centru de Cercetare a Productivităţii?

La ce ne foloseşte? Din perspectiva studenţilor, sunt cel puţin două oportunităţi: pentru cei care doresc să facă cercetare, care doresc să aibă o carieră academică solidă, aceasta poate fi o foarte bună oportunitate. Pentru aceia dintre dumneavoastră care au spirit antreprenorial, mai ales prin studiile pe care le faceţi aici, Marketing, Management al Afacerilor şi aşa mai departe, puteţi să vă gândiţi, de ce nu, la Start-Up Nation şi să încercaţi să aveţi propria dumneavoastră afacere', a afirmat ministrul Mediului de Afaceri.

Ştefan Oprea a apreciat că rezultatele studiilor derulate în noul Centru de Cercetare în domeniul Productivităţii trebuie să vină în sprijinul antreprenorilor. 'Şi atunci, ca antreprenor, veţi preţui, într-adevăr, rezultatele studiilor pe care dumneavoastră, profesorii, partenerii noştri din Coreea, le vor face prin acest Centru de Cercetare în domeniul Productivităţii. Pentru că rezultatele concrete trebuie să fie îndreptate către antreprenori, să îi sprijine, să vină cu servicii, cu posibilitatea de a creşte într-adevăr calitatea produselor pe care le oferă, calitatea serviciilor şi, bineînţeles, managementul intern al fiecărei companii. Rezultatele concrete sunt pentru antreprenori, pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România, folosind exemplul de bună practică din Coreea', a adăugat Oprea. Acesta şi-a exprimat mulţumirea faţă de implicarea economică a Coreei de Sud în România.

'Vreau să transmit aprecierea mea profundă faţă de Guvernul Republicii Coreea, pentru sprijinirea eforturilor de a dezvolta în continuare mecanisme internaţionale de promovare şi de dezvoltare a afacerilor în România, cu preluarea modelelor propuse de Republica Coreea. Şi aş vrea să punctez aici în mod deosebit ideea investiţiilor coreene în România şi a potenţialului companiilor coreene prezente aici. Despre parteneriatul pe care Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţului şi antreprenoriatului îl are cu Academia de Studii Economice ar trebuie să vorbesc foarte mult, sunt foarte multe lucruri pe care le facem împreună, foarte multe proiecte, inclusiv cel de astăzi, inaugurarea acestui Centru de Cercetare a Productivităţii', a menţionat Ştefan-Radu Oprea. La lansarea Centrului de Cercetare în domeniul Productivităţii au mai participat, printre alţii, ambasadorul Coreei de Sud în România, Kim Eun-joong, şi rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Nicolae Istudor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel