Steaua, singura echipă românească din grupele Europa League

steaua calificare
steaua calificare

Steliştii s-au impus cu 3-0 în faţa lituanienilor, Dinamo n-a reuşit nimic în Ucraina, iar Vasluiul s-a descurcat onorabil la Milano.

Autor: Diana Neacşu

[caption id="attachment_227000" align="alignleft" width="310"] Sursa foto: antena3.ro[/caption]

Steliştii au rezolvat repede ecuaţia calificării contra celor de la Ekranas şi s-au calificat pentru a noua oară în grupele cupelor europene. În minutul 20, Adi Rocha a deschis scorul, dintr-un voleu, după ce un adversar deviase centrarea lui Rusescu. Dumitraş a ridicat scorul la 2-0, cu primul său gol pentru Steaua (31’). Rocha rămâne singur cu portarul lituanienilor şi reuşeşte dubla în minutul 87. Steaua se impune fără probleme cu 3-0 şi se califică pentru a noua oară în grupele cupelor europene.

Roş-albaştrii aşteaptă tragerea la sorţi pentru grupe, dar Reghecampf nu are emoţii. “Eu cred că avem o echipă foarte bună şi putem ajunge în primăvara europeană. Nu avem nicio preferinţă la tragerea la sorţi. Cred că avem puterea să ne calificăm, indiferent de adversari.”, a declarat tehnicianul la Sport.ro

Putem menţiona că steliştii vor purta de acum înainte pe tricoul inscripţia “Fundaţia Mihai Neşu”, aşa cum s-a întâmplat pentru prima dată în partida cu Ekranas.

Dinamoviştii n-au reuşit mare lucru pe terenul celor de la Metalist Harkov. Au fost conduşi din minutul 29 prin golul lui Blanco, egalând prin Curtean în minutul 52. Cristaldo îi aduce în avantaj pe ucrainieni în minutul 61, stabilind şi scorul final al partidei, 2-1 pentru Metalist. Dinamoviştii ratează şi în acest an calificarea în grupele Europa League.

Vasluiul s-a descurcat onorabil pe San Siro. Moldovenii au obţinut un penalty în minutul 33. Antal este faultat în careu de portarul italienilor, Castellazzi, care primeşte cartonaş roşu pentru intervenţie. Stanciu transformă lovitura de pedeapsă, iar italienii se văd nevoiţi să joace în 10 restul partidei. După un contraatac al Interului, Palacio egalează (77’). La doar câteva minute, vasluienii îşi recapată avantajul, prin golul marcat de Varela cu o lovitură de cap (80’). În minutele de prelungiri, Guarin egalează, după o gafă a lui Buhăescu (93’). Deşi scorul final, 2-2, este un rezultat bun pentru vasluieni, ei rămân în afara compeţiţiei ( 4-2 scorul general ).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel